Η παρακμή του άλλοτε κοσμικού Κολωνακίου, της Αθήνας, έχει πολλές πλευρές.

Μια απίστευτη υπόθεση ρευματοκλοπής ήρθε στο «φως της δημοσιότητας» και αφορά στο πασίγνωστο και ιστορικό κατάστημα cafe «Da Capo» στο Κολωνάκι. 

Το μεσημέρι της Τρίτης περαστικοί είδαν ένα περιπολικό και ένα συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ να μπαίνουν στην γνωστή καφετέρια Da Capo και να οδηγούν τον υπεύθυνο του καταστήματος στο Α.Τ. Συντάγματος.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που είχαν βγει στο δρόμο και έκαναν επί ημέρες έρευνες στο Κολωνάκι και ανακάλυψαν ότι η καφετέρια «Da Capo» έκλεβε με πατέντα ρεύμα. Διαπίστωσαν μάλιστα ότι το «ρολόι» δεν έγραφε σχεδόν τίποτα από την ημερήσια κατανάλωση του καταστήματος, και έτσι έστησαν επιχείρηση εντοπισμού ρευματοκλοπής με τη συνδρομή μάλιστα και της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες  που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το «ρολόι» της επιχείρησης έδειχνε κατανάλωση… κλειστού καταστήματος. Ουσιαστικά δηλαδή το Da Capo λειτουργούσε με κλεμμένο ρεύμα. Έτσι ασκήθηκε δίωξη κατά του υπευθύνου του καταστήματος και της επιχείρησης και η υπόθεση πήρε το δρόμο για τον εισαγγελέα.

Προκαλεί εντύπωση αυτή η εκτροπή της θρυλικής καφετέριας για λίγα ευρώ, που έκανε μόδα τον espresso στην Ελλάδα με τον ιδιοκτήτη της να αποτελεί έναν εκ των ηγεμονικών προσωπικοτήτων της πλατείας Κολωνακίου. Είναι ίσως και ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που μπορούσε να συναναστρέφεται με τόση άνεση τους ανθρώπους της εκάστοτε εξουσίας, των media, αλλά και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, όλοι τακτικοί θαμώνες του «Da Capo» στη γωνία Τσακάλωφ και Πατριάρχου Ιωακείμ.

Π.Ν.