Tην παραίτησή της υπέβαλε αιφνιδιαστικά η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου, καταγγέλλοντας παρεμπόδιση της έρευνας για τη Novartis από ισχυρά παράκεντρα εξουσίας.

Η κ. Ράικου με αφορμή δημοσίευμα στον Τύπο, καταγγέλει τη στοχοποίησή της από παράκεντρα εξουσίας, κυρίως για την έρευνα που διενεργεί όσον αφορά στη φαρμακευτική Νovartis.

Η κ.  Ράικου  καταγγέλλει σχέδιο για την ηθική της εξόντωση από μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου που έχουν θορυβηθεί και πλήττονται από την συνεχιζόμενη έρευνα για την υπόθεση της Novartis την οποία η ίδια χαρακτηρίζει «κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας».

“Τις τελευταίες ημέρες, όπως αναφέρει η κ. Ράϊκου, μετά από σειρά ερευνών και επίπονης προσπάθειας καταφέραμε να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε τα πρώτα κρίσιμα και ουσιώδη στοιχεία που οδηγούν μετά βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι μεγάλος αριθμός κρατικών αξιωματούχων (κυρίως ιατρών δημόσιων νοσοκομείων) δωροδοκούνταν απευθείας από λογαριασμό της εταιρείας Νοβάρτις Ελβετίας, με εμβάσματα σημαντικών χρηματικών ποσών που κατατίθεντο στους προσωπικούςτους λογαριασμόυς. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι αντίστοιχα εμβάσματα εισέρχονταν από τον ίδιο λογαριασμό, επίσης απευθείας, σε λογαριασμούς νομικών προσώπων, τα οποία πιθανολογούνται ότι χρησίμευαν ως οχήματα προκειμένου να διοχετευθούν ως “δώρο” στους τελικούς αποδέκτες τους, προφανώς αξιωματούχους.”

“Κυρία εισαγγελέα, ζητώ την αντικατάστασή μου γιατί αρνούμαι να μετατραπώ σε «Ιφιγένεια» στον βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου, οι οποίοι ενόψει των αποκαλύψεων που προφανώς διέρρευσαν και οι οποίες με βεβαιότητα θα τους οδηγούσαν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και ίσως κάποιους από αυτούς στη φυλακή δεν δίστασαν να σχεδιάσουν την ηθική μου εξόντωση έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποδόμηση της έρευνάς μας. 

Με αστειότητες και εκμεταλλεύόμενοι την τουλάχιστον ανεξήγητη ενέργεια συγκεκριμένης ανακρίτριας έστησαν μία πρωτοφανή ιστορία συκοφάντησής μου.”

Και καταλήγει : 

“Επειδή έχω στοχοποιηθεί από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς που σκοπό έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου μου και την παρεμπόδιση της παραπάνω έρευνας και όχι μόνο , και επειδή δεν αισθάνομαι ότι απολαμβάνω της θεσμικής προστασίας που δικαιούμαι, ζητώ την αντικατάστασή μου.”

Η εφημερίδα Documento κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο στο οποίο καταγγέλλει ότι η Προϊσταμένη Ελένη Ράικου, αναφέρεται σε επίσημες καταγγελίες, ως υπεύθυνη για την μη παράδοση στοιχείων στις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τον Θωμά Λιακουνάκο και αφορούν προμήθειες οπλικών συστημάτων.

www.bankingnews.gr