Σε παραίτηση οδηγήθηκαν έξι από τα επτά μέλη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) λόγω των διαφωνιών τους στην πώληση των θυγατρικών στη Σερβία.

Ειδικότερα την παραίτηση τους υπέβαλλαν ο πρόεδρος Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ο Διευθύνων Σύμβουλος Κεφαλόπουλος Μιχαήλ, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Μπούρης, ο αντιπρόεδρος Γαβριήλ Κερμανίδης και τα μέλη Χρήστος Βογιατζής και Κωσταντίνος Μανιατάκης.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΒΖ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράψουν για την πώληση των ζαχαρουργείων της Σερβίας στη MK Group του Μίοντραγκ Κόστιτς, για το προσφερόμενο ποσό των 60 εκατ. ευρώ λόγω και άλλων απαιτήσεων που έχει προβάλει.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή έληξε ισχύς της εγγυητικής επιστολής που είχε καταθέσει ο σέρβος επιχειρηματίας Μίοντραγκ Κόστιτς στο πλαίσιο του διαγωνισμού πώλησης των θυγατρικών χωρίς να επέλθει συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για την πώληση των δύο εργοστασίων στη Σερβία είχε διεξαχθεί τον Ιούλιο, με τρεις εταιρίες να συμμετέχουν στη φάση των βελτιωμένων προσφορών - AGRANA, CristalUnion-Viro Tvornica και MKGroup, με την τελευταία να παραμένει τελικώς ο μόνος ενδιαφερόμενος. Η  προσφορά που κατέθεσε το MK Group ανερχόταν σε 51 εκατ. ευρώ, διπλάσια του ελάχιστου τιμήματος για την απόκτηση των δύο μονάδων της ΕΒΖ (25 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το ΜΟu).  Ωστόσο, η πλευρά της διοίκησης της ΕΒΖ χαρακτήρισε την προσφορά χαμηλή και ζήτησε  να καταστεί άγονος ο διαγωνισμός.