Με εξωδικαστικό τρόπο βρέθηκε η «χρυσή τομή» ανάμεσα στον Δήμο Λαρισαίων και την εταιρεία που ανέλαβε να φέρει εις πέρας την τελευταία Χριστουγεννιάτικη διοργάνωση του «Πάρκου των Ευχών», και η οποία άσκησε αγωγή διεκδικώντας ποσό 230.000 ευρώ συν τόκους και δικαστικά έξοδα, που αφορά σε υλικά αλλά και υπηρεσίες που καθυστέρησαν να παραδοθούν. 

Η καθυστέρηση οφείλεται στην προκήρυξη των εκλογών και στο πάγωμα των διαγωνισμών από τον Μάϊο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, με αποτέλεσμα η σχετική σύμβαση με την εταιρεία να υπογραφεί μια εβδομάδα πριν την ολοκλήρωση της λειτουργίας του ψυχαγωγικού πάρκου και τα σχετικά υλικά να παραδοθούν με καθυστέρηση.

Η εξωδικαστική επίλυση έκλεισε στις 230.000 ευρώ καθώς η ανάδοχος εταιρεία δέχτηκε να παραιτηθεί από την διεκδίκηση των τόκων και της δικαστικής δαπάνης.

 Το ζήτημα απασχόλησε προ ημερών τη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία αφού από τους 45 συμβούλους που συμμετείχαν, διαφώνησε ο κ. Κ. Βαϊούλης, «λευκό» ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» της κ. Ρένας Καραλαριώτου (πλην του κ. Κων. Βλαχούλη που δήλωσε παρών), της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της «Πρωτοβουλίας Αξιών» του κ. Παν. Γούλα.

Κώστας Γκιάστας Ελευθερία