Στην Τεχνική βάση της Aegean (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών),  παρουσιάστηκαν την Τετάρτη το νέο σήμα και τα νέα αεροπλάνα του στόλου της εταιρίας, τρία Airbus A320neo, τα οποία βάζουν την Aegean σε μία «νέα εποχή». 

Η «αποκάλυψη» των αεροσκαφών έγινε σε μια εντυπωσιακή τελετή, παρουσία και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόκειται, για τρία νέα αεροσκαφη από συνολικά 46 Airbus της Aegean και - σύμφωνα με τον πρωθυπουργό - πρόκειται για την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έγινε ποτέ στον τομέα των αερομεταφορών από ιδιωτική εταιρία. 

Συνολικά η εταιρεία πρόκειται να παραλάβει κάτ' ελάχιστο 46 νέα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo και Α321neo, συνολικής αξίας 6 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου, έως το 2024.

Τα νέα αεροσκάφη Α320neo, εξοπλισμένα με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney, συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών CO2 και NOx, ανά πτήση και ανά επιβάτη, ενώ περιορίζουν ιδιαίτερα σημαντικά και το αποτύπωμα θορύβου. 

Παράλληλα με τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμων, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, αλλά και αυξάνουν την εμβέλεια πτήσης με δυνατότητα πρόσβασης σε νέους προορισμούς.

X.Ψ