Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή του έργου της παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπογράφει το επόμενο διάστημα τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 4,4 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πρόκειται για την κατασκευή 1,7 χλμ οδικού έργου για την παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου με νέα χάραξη, η οποία θα αντικαταστήσει το αντίστοιχο τμήμα του σημερινού δρόμου Χάνια - Κισσός που διέρχεται μέσα από τις χιονοδρομικές εγκαταστάσεις. 

«Σε συνεργασία με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και τις τεχνικές μας υπηρεσίες ξεκινά ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει το οδικό κύκλωμα Πηλίου ενισχύοντας την ασφάλεια στη μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Με στρατηγική, πρόγραμμα και ενσυναίσθηση ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα, αλλάζουμε την εικόνα στο Πήλιο, δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας, ενισχύουμε την επισκεψιμότητα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο

Αφορά οδό, δύο κατευθύνσεων, μη διαχωρισμένων και με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση. Όλες οι συνδέσεις με το τοπικό οδικό δίκτυο θα γίνονται με ισόπεδους κόμβους.

Το έργο θα αποτελείται από: 

Αρτηρία με ελεύθερη πρόσβαση από παρόδια ιδιοκτησίας και τοπικό δίκτυο 

Δύο ισόπεδους κόμβους σύνδεσης με το οδικό κύκλωμα Πηλίου 

o Ι/Κ Χανίων και 

o Ι/Κ Τσαγκαράδας 

Ισόπεδο κόμβο πρόσβασης προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου 

Θα εφαρμοστεί τυπική διατομή πλάτους 5,5/7,0m 

o Λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 2,5μ 

o Λωρίδα καθοδήγησης 0,25μ 

o Έρεισμα πλάτους 0,75μ και επένδυση των πρανών με φυτική γη στις θέσεις των επιχωμάτων. 

thessaliaeconomy.gr