Την ενεργοποίηση του εναλλακτικού σχεδίου για την αξιοποίηση του Πόρτο Καρράς, του σημαντικότερου περιουσιακού της στοιχείου, φαίνεται πως έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής, της οικογένειας Στέγγου.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με επενδυτικό όμιλο του εξωτερικού (εκτιμάται ότι πρόκειται για τη Fortress Group) για την πλήρη αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού, ύψους 32 εκατ. ευρώ, με τη συναίνεση και των πιστωτριών τραπεζών.

Το πλάνο είναι πιθανόν να περιλαμβάνει την έκδοση ενός ομολογιακού δανείου, με ενέχυρο το συγκρότημα του Πόρτο Καρράς, που να εξασφαλίζει όχι μόνο την αποπληρωμή του δανεισμού, αλλά και τη χρηματοδότηση της επένδυσης ανάπλασης και επέκτασης του συγκροτήματος, όπου, μεταξύ άλλων, έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια για την ανέγερση 500 τουριστικών κατοικιών.

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα «τρέχει» και διαγωνισμός για την απευθείας πώληση του τουριστικού συγκροτήματος, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα βρεθεί επενδυτής για να καταβάλει τα περίπου 400 εκατ. ευρώ που προσδοκά η διοίκηση Στέγγου, βάσει και της τελευταίας εκτίμησης του ακινήτου στα τέλη του 2018.

Δήκτης