Νέα κόλπα σκαρφίζονται θεσσαλοί καταστηματάρχες της εστίασης για να αποφύγουν τον έλεγχο των μη κομμένων αποδείξεων.

Προ ημερών, στον Πλαταμώνα, αποκαλύφθηκε νέα πατέντα με την βοήθεια της τεχνολογίας. Μόλις το συνεργείο της Εφορίας και του ΣΔΟΕ πάτησε το πόδι του στο πρώτο μαγαζί, ένας σερβιτόρος φωτογράφισε διακριτικά, με το κινητό του, τα μέλη του συνεργείου!

Σε λίγο οι φωτογραφίες των εφοριακών κυκλοφορούσαν, μέσω messenger,  στα κινητά όλων των ιδιοκτητών καφετεριών και ταβερνών της περιοχής με την ένδειξη: “Επείγον ήρθαν”!

Η νέα μέθοδος θεωρείται αρκετά αποτελεσματική, καθώς η ειδοποίηση παρέχει τον απαραίτητο χρόνο στους μαγαζάτορες να τρέξουν για να “καλυφθούν”, κόβοντας όλες τις αποδείξεις και καλύπτοντας σχετικές παραβάσεις οι οποίες επισύρουν πρόστιμα μόλις αποκαλυφθούν.

Βέβαια δύσκολα ξεγελάς εφοριακό όταν θέλει να σε πιάσει. Απλώς και οι ίδιοι, στις περισσότερες περιπτώσεις, χωρίς να το ομολογούν, δείχνουν κατανόηση αποφεύγοντας να “διαλύσουν” επιχειρήσεις καθώς αντιλαμβάνονται τις μεγάλες δυσκολίες της αγοράς. Κάποιοι όμως δεν έχουν όριο στο κλέψιμο. Ειδικά εκείνοι που “πειράζουν” το λογισμικό των ταμειακών. Εκεί τα πράγματα αλλάζουν...

Κ.Τ.