Την προοπτική δημιουργίας πλωτής μαρίνας, μήκους άνω των 400 μέτρων στο λιμάνι της Αμαλιάπολης, εξέτασαν ο δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του δήμου.

Πρόκειται για ένα αξιόλογο έργο το οποίο προορίζεται κατά κύριο λόγο για τη λειτουργική εξυπηρέτηση και ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής, σκαφών ναυταθλητισμού καθώς και διερχόμενων σκαφών, με βασικές υποδομές εξυπηρέτησης τουλάχιστον νερού και ρεύματος.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να επισκεφθεί το χώρο κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, προκειμένου να προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης του έργου.

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και τις υπηρεσίες του Οργανισμού Λιμένος Βόλου θα προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.

Η πλωτή μαρίνα αποτελεί μια άμεση και φιλική προς το περιβάλλον λύση για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού της περιοχής, με πολλαπλά οφέλη και θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ελένη Μανώλη (ΕΡΤ)