Ποινές φυλάκισης επέβαλαν δύο ξεχωριστά δικαστήρια της Λάρισας σε ισάριθμους ιδιοκτήτες βιομηχανιών επεξεργασίας γάλακτος που παραπέμφθηκαν κατηγορούμενοι για ρύπανση του περιβάλλοντος σε περιοχές των Δήμων Ελασσόνας και Κιλελέρ.

Στην πρώτη περίπτωση ο πρόεδρος γαλακτοβιομηχανίας από την περιοχή της Ελασσόνας, τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή, γιατί έριχνε λύματα της επιχείρησης στο Ελασσονίτη ποταμό.

Στην δεύτερη περίπτωση καταδικάστηκαν με πέντε μήνες έκαστος και τριετή αναστολή, δύο αδέρφια, ιδιοκτήτες γνωστής τυροκομικής μονάδας στην περιοχή του Δήμου Κιλελέρ.

Στη δική τους περίπτωση λύματα της μονάδας που έπρεπε να καταλήγουν στο βιολογικό καθαρισμό, βρέθηκαν να βολτάρουν στα ...γύρω χωράφια.

Στις δύο δίκες, μεταξύ άλλων κατέθεσαν στελέχη των Διευθύνσεων Περιβάλλοντας και Ανάπτυξης αντίστοιχα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ στη δεύτερη δίκη κατέθεσε και ιδιοκτήτης γειτονικής έκτασης, σημειώνοντας τη ζημιά που υπέστη η ...καλλιέργεια κριθαριού.

Από την πλευρά των επιχειρήσεων, αρνήθηκαν τις κατηγορίες, σημειώνοντας ότι η διαρροή οφείλεται σε τυχαίο γεγονός που προκλήθηκε από τη βλάβη του αγωγού. 

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα Ελευθερία)