Για ελληνική εφευρετικότητα στο ζήτημα της πώλησης φαρμάκων από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ κάνει λόγο, μιλώντας στην ιστοσελίδα bankingnews.gr, ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ (My Market) Αριστοτέλης Παντελιάδης τονίζοντας ότι το νομοθετικό πλαίσιο έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε στην πράξη να απαγορεύεται. 

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι για να πουληθεί ένα φάρμακο μη συνταγογραφούμενο από ένα φυσικό κατάστημα ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα πρέπει να εμπεριέχει τη μισή ποσότητα δοσολογίας σε σχέση με αυτό που έχει ένα αντίστοιχο  φάρμακο που πωλείται από ένα φαρμακείο και να διαθέτει ειδική συσκευασία και σήμανση  

Δηλαδή μία ασπιρίνη για να πουληθεί από ηλεκτρονικό ή φυσικό κατάστημα αλυσίδας σουπερ μάρκετ θα πρέπει να διαθέτει τη μισή δραστική ουσία. 

Ο κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης αναλύοντας τους λόγους μη εφαρμογής του μέτρου είπε ότι δεν υπάρχει κίνητρο για νέες επενδύσεις από την φαρμακοβιομηχανία να φτιάξει μία νέα  γραμμή παραγωγής με την ειδική κατηγορία σκευασμάτων και το κυριότερο δεν υπάρχει λόγος η φαρμακοβιομηχανία  να έρθει  αντιμέτωπος με τον κλάδο των φαρμακοποιών. 

Και κατέληξε λέγοντας ότι με  αυτό το τέχνασμα παρακάμπτουμε τους κανόνες που μας επέβαλαν οι θεσμοί μέσω των Μνημονίων. ..

Z.H.