Με σημαντικά τεχνικά προβλήματα λόγω υπερφόρτωσης που καθιστούσαν αδύνατη την ομαλή υποβολή των αιτήσεων άνοιξε χθες για τις περιφέρειες Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το νέο «εξοικονομώ». 

Αν και το σύστημα άνοιξε για πέντε μόνο περιφέρειες προκειμένου να αποφευχθεί η εκ νέου κατάρρευσή του, ωστόσο η πρεμιέρα του προγράμματος συνοδεύτηκε με πολλά προβλήματα και πολλή γκρίνια… 

Η ιστοσελίδα «exoikonomisi.ypen.gr», υπό το βάρος της μαζικής «εισβολής» των ενδιαφερομένων «κολλούσε» συχνά, οι ενεργές επιλογές σύνδεσης εξαφανίζονταν και δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τα αιτήματα καταχώρισης αιτήσεων.

 Αν και στελέχη του Υπ. Περιβάλλοντος υποβάθμιζαν τα προβλήματα τονίζοντας πως «η διαδικασία διεξάγεται ομαλά» ωστόσο οι μηχανικοί αφήνοντας υπόνοιες για αδιαφανείς διαδικασίες, ζητούσαν νέα αναβολή στην ενεργοποίηση του προγράμματος και την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού.

Σε επικοινωνία του ΤΕΕ με το υπουργείο δόθηκε η πληροφορία ότι οι αιτήσεις από τη Θεσσαλία υπολογίζονται μέχρι τις 12 σε περίπου 900.

Γιώργος Νούλης (Ελευθερία)