Την ερχόμενη Πέμπτη το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ανοίγει τον φάκελο του διαγωνισμού με τους διεκδικητές που υπέβαλαν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ).

Τα νομιμοποιητικά έγγραφα των ενδιαφερομένων θα τεθούν στη διάθεση των ενδιαφερομένων και θα αρχίσει να μετρά το 10ημερο για την υποβολή ενστάσεων. Αν δεν υποβληθούν ενστάσεις, τότε οι οικονομικές προσφορές θα ανοίξουν στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ στις 28 Σεπτεμβρίου.

Ο διαγωνισμός για το λιμάνι του Βόλου προβλέπει πως για να ανακηρυχθεί κάποιος πλειοδότης, πρέπει η προσφορά του να ξεπερνά τουλάχιστον κατά 10% τις προσφορές των άλλων. Ακόμη όμως και αυτό να συμβαίνει, το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ έχει το δικαίωμα να ζητήσει βελτιωτικές προσφορές από τους δύο πρώτους.

Υπενθυμίζεται πως προσφορές υπέβαλαν η κοινοπραξία Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε., η κοινοπραξία Israel Shipyards Ltd – Χαλυβουργία Ελλάδος Α.Ε., ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.και η Mariner Capital Ltd.

Οι προσφορές θα ανοίξουν στη σκιά των καταστροφών στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι υποδομές στο λιμάνι δεν επηρεάστηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία. Είναι βέβαιο όμως ότι η μεγάλη καταστροφή στον κάμπο θα επηρεάσει την κίνηση των φορτίων για μεγάλο διάστημα.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr