Η ΔΕΥΑΜΒ οδηγείται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και οι εργαζόμενοι εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο του Δήμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Α. Μπέου, που σε συνέντευξη Τύπου επιτέθηκε στην πρόεδρο του δικαστηρίου η οποία εξέδωσε απόφαση εις βάρος της επιχείρησης. Στο μεταξύ, κατατέθηκε και συζητείται σήμερα Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η αίτηση της ΔΕΥΑΜΒ για έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία θα απελευθερωθούν οι καταθέσεις της Επιχείρησης από την δέσμευση στην οποία έχει προχωρήσει η εργολαβική εταιρεία της ΕΡΓΗΛ, διεκδικώντας χρήματα, από έργο που δεν έχει εκτελέσει.

«Θα βάλουμε τέλος σε μια μονοπωλιακή εταιρεία που χρωστάει 15 εκ ευρώ. Θα παλέψουμε κόντρα στα παπαγαλάκια που έλεγαν ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το νερό», δήλωσε χθες ο Αχ. Μπέος, ο οποίος σημείωσε ότι η πρόταση να τεθεί η επιχείρηση σε εκκαθάριση είναι σχέδιο που η δημοτική  αρχή εξετάζει εδώ και καιρό και θα δημιουργηθεί αντιδημαρχία στο Δήμο.

Ο Αχ. Μπέος ανέφερε ότι και στις ΠΑΕ εφαρμόζεται το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, προκαλώντας την αντίδραση εργαζόμενης που του είπε ότι μπερδεύει τον δήμο με τις ΠΑΕ. Η ίδια εργαζόμενη ρώτησε αν θα διαγραφούν τα χρέη του Δήμου προς τη ΔΕΥΑΜΒ και τότε ο Αχ. Μπέος της επιτέθηκε λέγοντας «αν είχες αξιοπρέπεια, θα ήσουν τώρα στη δουλειά σου», ενώ την κατηγόρησε επίσης ότι χρησιμοποιεί την ιδιότητα της αδελφής της που είναι πολιτικό πρόσωπο και απείλησε ότι θα καταθέσει αναφορά εις βάρος της.

Ο Α. Μπέος αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής στην υπόθεση της ΕΡΓΗΛ που κατηγορείται ότι αδράνησε επί δύο χρόνια και είπε ότι κατηγορείται «από εκείνους που ήταν pay roll της ΕΡΓΗΛ», χωρίς ωστόσο να παραθέσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τα λεγόμενά του. Επιτέθηκε στους εργαζόμενους που ήταν παρόντες στη συνέντευξη. «Αρκετά καταχρεώσατε την εταιρεία και μιλάτε. Άμα έχετε αξιοπρέπεια, θα ήσασταν στη δουλειά σας, αλλά είστε εδώ γιατί πληρώνουν οι μαλάκες», είπε χαρακτηριστικά.

«Ας αναλογιστούν αυτοί που ψάχνουν ευθύνες γιατί κανένας υπηρεσιακός παράγοντας της ΔΕΥΑΜΒ δεν πέρασε πειθαρχικό και δεν αναζητήθηκαν ευθύνες, αλλά δεν είναι του παρόντος. Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι από το 2011 αδίκως τους έγινε μείωσε μείωση μισθών και προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και κέρδισαν το δικαστήριο. Με  αυτή την απόφαση πήραν διαταγή πληρωμής και προσπαθούσαν να κάνουν το ίδιο με την ΕΡΓΗΛ, δηλαδή δέσμευση λογαριασμών και κατάσχεση υπέρ τους. Η ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσε προσωρινή διαταγή κατά των προσπαθειών των εργαζομένων και όλες οι προσωρινές διαταγές κερδήθηκαν. Για το ίδιο αντικείμενο η ίδια δικαιοσύνη δεν δικαίωσε  τους εργαζόμενους  και δικαίωσε την ΕΡΓΗΛ. Μπορείτε  λοιπόν να καταλάβετε γιατί υπάρχουν αυτές οι αντιδράσεις στο όνομα της  δικαιοσύνης και γιατί υπάρχει αμφισβήτηση στην ελληνική δικαιοσύνη.

Δηλαδή, η συγκεκριμένη πρόεδρος που απέρριψε την αίτηση της  ΔΕΥΑΜΒ και του Δήμου Βόλου έκρινε υπέρ των συμφερόντων της ΕΡΓΗΛ και όχι για τη δημόσια υγεία και το δημόσιο συμφέρον. Να μας πουν τι αποφάσεις είναι αυτές που βγάζουν γιατί εγώ διαβάζω το Νόμο διαφορετικά. Η πρόεδρος που εξέτασε την υπόθεση θέλει να γεμίσει ο Βόλος σ…α;

Εχθές κατάφεραν  οι νομικοί σύμβουλοι που χειρίζονται την υπόθεση να εξασφαλίσουν την  αποδέσμευση των μισθών εργαζομένων και για τους επόμενους τρεις μήνες είναι διασφαλισμένη  η μισθοδοσία».

Ο Αχ. Μπέος σημείωσε ότι υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων και επιτέθηκε στους εργαζόμενους λέγοντας ότι ανησυχούν αν τα 1000 ευρώ θα γίνουν 820, ενώ την Δευτέρα στη μια το μεσημέρι έχει συνάντηση μαζί τους.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αχ. Μπέου περί ειδικής εκκαθάρισης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Βάιος Ζεμπέογλου δήλωσε:

«Οι εργαζόμενοι θα απευθυνθούν στους νομικούς τους για να επιβεβαιώσουν ή όχι τη νομιμότητα αυτής της ενέργειας. Θα είμαστε παρόντες και στη συνεδρίαση που θα γίνει τη Δευτέρα και οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων θα καθορίσουν τις επόμενες ενέργειές μας».

Απαντώντας στον Αχ. Μπέο που έκανε λόγο για ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων , ο κ. Ζεμπέογλου σημείωσε: «Συνάδελφοι για το θέμα της ΕΡΓΗΛ σύρθηκαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν με δικαστικές αποφάσεις. Διώχθηκαν πειθαρχικά και έχουν βγει αποφάσεις. Πρέπει να σταματήσει η συζήτηση για τις ευθύνες εργαζομένων και όλοι μαζί από εδώ και πέρα να δούμε πως θα διατηρηθεί η ΔΕΥΑΜΒ ως προς την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της».

Μέχρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον κ. Ζεμπέογλου, θα συνεδριάσει ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ και οι εργαζόμενοι θα συμβουλευτούν τους νομικούς συμβούλους τους.

Θεσσαλία