Στη Σκιάθο άνοιξε ήδη το πρώτο κατάστημα της Ολλανδικής πολυεθνικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Spar η οποία δραστηριοποιείται στη μικρή λιανική αγορά αλλά έχει παρουσία σε 46 χώρες και τζίρο 35 δισ. ευρώ.

Μετά τις Σποράδες το δεύτερο κατάστημα της επιχείρησης στην περιοχή της Θεσσαλίας, πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, να ανοίξει στη Λάρισα ενώ το πλάνο των Ολλανδών προβλέπει συνολικά για τη χώρα μας 350 καταστήματα σε βάθος 4ετίας.

Τα περισσότερα σημεία ανήκουν σε μέλη του ομίλου Αστέρα, ο οποίος και θα αποτελέσει τον κύριο κορμό του δικτύου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν μέλη και άλλων ομίλων αγορών αλλά και μεμονωμένοι επαγγελματίες της μικρής λιανικής, όπως πρώην Franchisees του Μαρινόπουλου που έχουν εκφράσει  ενδιαφέρον να ενταχθούν κάτω από την ομπρέλα της ολλανδικής αλυσίδας.

Η Spar επέστρεψε φέτος στην Ελλάδα, τρία χρόνια μετά τη λήξη της συνεργασίας με τον Βερόπουλο. Υπεύθυνος για την ανάπτυξη του σήματος στην ελληνική αγορά, είναι η Spar Hellas, μια πολυμετοχική εταιρεία με κύριο μέτοχο τον όμιλο αγορών Αστέρας ενώ το υπόλοιπο ποσοστό κατέχουν επενδυτικά κεφάλαια.

Πέραν της Θεσσαλίας, πανελλαδικά τα πρώτα 10 καταστήματα θα ανοίξουν  μέχρι τον Ιούλιο, με στόχο να φθάσουν τα 80 μέχρι το τέλος του 2018. Κορμό του δικτύου, όπως αναφέρθηκε, θα αποτελέσουν τα σημεία πώλησης των μελών του Αστέρα, τα οποία αριθμούν 200 καταστήματα.

Α.Α. thessaliaconomy.gr