Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) στο πλαίσιο των δράσεων του για την προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο PEFMED που έχει ως στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την εφαρμογή πράσινων καινοτομιών κατά μήκος της αλυσίδας τροφίμων. Συντονιστής του έργου είναι ο Ιταλικός Ερευνητικός Οργανισμός ENEA και εταίροι, εκτός του ΣΕΒΤ, οι αντίστοιχοι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών Τροφίμων της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας. 

Με την ευκαιρία αυτή, ο ΣΕΒΤ διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στη Λάρισα, στις 18 Οκτωβρίου 2018, με θέμα «Η Βιομηχανία Τροφίμων & οι σύγχρονες προκλήσεις του Κλάδου». 

Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου και να προβληθεί η συμβολή των επιχειρήσεων τροφίμων της περιφέρειας Θεσσαλίας, στη βιωσιμότητα του κλάδου. Επίσης να αναδειχθεί η προσπάθεια που καταβάλει η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε όλη την επικράτεια, να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών και να προσφέρει τρόφιμα ασφαλή και ποιοτικά, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις.  

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44, 2ος όροφος) με τη συμμετοχή Μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας & Ερευνητικών Κέντρων, Εκπροσώπων της Βιομηχανίας Τροφίμων και Εμπειρογνωμόνων του Κλάδου Τροφίμων.

Λίγα λόγια για τον ΣΕΒΤ 

Ο ΣΕΒΤ,  Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων - Ποτών εκπροσωπεί το σύνολο της Ελληνικής  Βιομηχανίας Τροφίμων στην Ελλάδα την Ευρώπη και παγκοσμίως. Μέλη του συνδέσμου είναι οι κλαδικοί  σύνδεσμοι αλλά και ατομικά πολλές επιχειρήσεις του χώρου των τροφίμων.   

Ο κλάδος κατέχει τις τελευταίες δεκαετίες την πρώτη θέση στην ελληνική Βιομηχανία, με το 25% του συνόλου της Βιομηχανίας στην οποία δραστηριοποιούνται πάνω από 1.200 επιχειρήσεις με περισσότερους από 360.000 άμεσα και έμμεσα εργαζόμενους. Ο κλάδος με ιστορία που ξεκινάει το 1782 είναι δυναμικός, ανταγωνιστικός και εξωστρεφής με έντονη επενδυτική και εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, Ασία και Αμερική.