Υλοποιείται μετά από 16 ολόκληρα χρόνια το λιμάνι του Αγνώντα Σκοπέλου, που έχει καταστεί ανενεργό από το 2005, και πλέον μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, καθώς εγκρίθηκε και δημοπρατείται σύντομα, με χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε ήδη, ενώ εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει στην επόμενη τουριστική περίοδο.

Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ του Βόλου, ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, «μετά από 16 χρόνια, από το 2005 που έπεσε το λιμάνι του Αγνώντα, αφού έγιναν όλες οι μελέτες και κατασκευάστηκε η χερσαία ζώνη, που ήταν προϋπόθεση, σε ενάμιση χρόνο που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή, όχι μόνο έγινε η χερσαία ζώνη, αλλά επιτέλους το έργο δρομολογείται», τόνισε ο κ. Περίσσης.

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι ο Δήμος πήρε την έγκριση δημοπράτησης, με τα χρήματα να έχουν ήδη εκταμιευτεί και τόνισε ότι πρόκειται για το εναλλακτικό λιμάνι του νησιού, όπου δένουν όλα τα πλοία όταν υπάρχουν δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ο κ. Περίσσης τόνισε ότι η δημοπράτηση του έργου θα γίνει άμεσα και εκτίμησε ότι το λιμάνι μπορεί να λειτουργήσει στην επόμενη τουριστική περίοδο το καλοκαίρι του 2022.

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που γίνονται στο νησί, τόνισε ότι είναι αισθητικές και λειτουργικές. Ο δήμαρχος τόνισε ότι η δυνατότητα των σκαφών να μπορούν να έχουν ρεύμα και νερό, οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε σημείο του λιμανιού, η δυνατότητα νέων φωτιστικών σωμάτων στο λιμάνι και η αισθητική αναβάθμιση με πλακόστρωτα, θα αλλάξουν την εικόνα των λιμανιών της Σκοπέλου και του Λουτρακίου, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης για ανακατασκευή των δύο λιμανιών και των τουριστικών καταφυγίων.

magnesianews.gr