Σανίδα σωτηρίας στον εξωδικαστικό συμβιβασμό αναζητεί σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία που εκδίδει την εφημερίδα το Ποντίκι συμφερόντων του δημοσιογράφου Αντώνη Δελατόλα η οποία φαίνεται ότι έχει δυσχέρεια να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. 

Η εταιρία δεν φαίνεται να τηρεί κανόνες δημοσιότητας καθώς στο ΓΕΜΗ οι τελευταίες οικονομικές καταστάσεις που έχουν δημοσιευτεί είναι αυτές του 2012 οι οποίες παραδόξως ενώ υποτίθεται ότι εστάλησαν στο τέλος του 2013 δημοσιεύτηκαν το 2016. 

Βέβαια το φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο στο ΓΕΜΗ και είναι απορίας πως λειτουργεί η υπηρεσία που εκ των πραγμάτων φαίνεται να κρατά αδημοσίευτες οικονομικές καταστάσεις που έχουν υποβληθεί. Την ίδια στιγμή πάντως στην ιστοσελίδα που έχει δηλωθεί στο ΓΕΜΗ από την εταιρία εμφανίζονται οικονομικές καταστάσεις του 2015 με αρνητική καθαρή θέση για την εταιρία 424 χιλιάδων ευρώ ενώ αρνητική είναι η καθαρή θέση του 2014. Παραδόξως οι οικονομικές καταστάσεις αυτές έχουν δημοσιευτεί χωρίς υπογραφές και χωρίς αναφορές και έκθεση ορκωτού αλλά και χωρίς οικονομικά αποτελέσματα χρήσης. Οι  υποχρεώσεις με βάση αυτά που έχουν δημοσιευτεί για το 2015 αγγίζουν τα 7 εκ ευρώ με έσοδα το 2014 γύρω στις 700 χιλιάδες ευρώ και άγνωστο ποσό για το 2015.

Με βάση τα ελάχιστα και μη ελεγμένα αυτά στοιχεία αποτελεί ερώτημα το πως η εταιρία λειτουργεί. Σημειωτέον ακόμα και η αλλαγή έδρας δεν έχει δηλωθεί στο ΓΕΜΗ.

www.bankingnews.gr