Πωλήσεις ύψους 51.3 εκατ. ευρώ πέτυχε για το 2018 ο όμιλος ΕΥΡΗΚΑ που δραστηριοποιείται σχεδόν 60 χρόνια στην αγορά απορρυπαντικών, ειδών οικιακής φροντίδας και καθαριστικών, με εγκαταστάσεις στη Θεσσαλία (Βόλος), στην Κύπρο, αλλά και σε Ρουμανία και Ουκρανία. Οι πωλήσεις είναι αυξημένες κατά 3.1 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2017. Μικρή αύξηση παρουσίασαν και τα καθαρά κέρδη του Ομίλου τα οποία ξεπέρασαν κατά 16 χιλ. ευρώ τα αντίστοιχα του 2017 και ανήλθαν σε 1.016 χιλ. ευρώ. 

Η Εταιρία και ο Όμιλος παράγουν και εμπορεύονται τα προϊόντα τους στην ελληνική αγορά και παγκόσμια αγορά με τα εμπορικά σήματα (brandnames) ΕΥΡΗΚΑ (λευκαντικά και υγρά πιάτων), TOPINE (απολυμαντικά), ΤΙΚ ΤΑΚ (αποφρακτικά), FAMOSO (καθαριστικό τζαμιών), ΕΥΡΗΚΑ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ κ.λπ

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνολική αξίας των πωλήσεων για το 2018 είχε ανέλθει σε 90.1 εκατ. ευρώ αλλά υπήρξε έκπτωση επί των πωλήσεων ύψους 38.8 εκατ. ευρώ. Η αντίστοιχη έκπτωση για το 2017 ήταν 36.8 εκατ. ευρώ. Περίπου τον μισό κύκλο εργασιών του Ομίλου πραγματοποιεί η ελληνική εταιρεία ΕΥΡΗΚΑ Ελλάς ΑΕ η οποία πρόσφερε και τις μεγαλύτερες εκπτώσεις.

χ.ψ.