Στη Θεσσαλία παράγεται το 60% του τσίπουρου

Στη Θεσσαλία παράγεται το 60% του τσίπουρου

Η Γιορτή Τσίπουρου & Αποσταγμάτων διεξάγεται στον Τύρναβο, συγκεντρώνοντας παραγωγούς, πολιτικούς φορείς και λάτρεις του τσίπουρου.

Η γιορτή ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται και σήμερα, προσφέροντας σε καλεσμένους και επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικά προϊόντα και να βιώσουν την παράδοση της απόσταξης τσίπουρου.

Ο οινολόγος, Θάνος Καραθάνος μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» ανέφερε πως περίπου το 60% της συνολικής ποσότητας εγχώριου τσίπουρου παράγεται στη Θεσσαλία.

«Μιλάμε για ένα παραδοσιακό προϊόν με τεράστια ιστορία. Οι πηγές φτάνουν γύρω στον 13ο και 14ο αιώνα. Κύριες περιοχές είναι η Θεσσαλία, η Μακεδονία και η Κρήτη αλλά σε όλη την Ελλάδα παράγεται τσίπουρο.

Ωστόσο, παρά την μακρόχρονη ιστορία και την παράδοση, μόνο τα τελευταία χρόνια κατάφερε η Ελλάδα να το αναδείξει σαν γεωγραφική ένδειξη, να τυποποιηθεί να εμφιαλωθεί και πλέον με την ονομασία τσίπουρο να κυκλοφορεί και στις διεθνείς αγορές», τόνισε μεταξύ άλλων ο Θ. Καραθάνος.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη

ertnews.gr 

Facebook Like
Tο thessaliaeconomy.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΜΗΤ 232336