Με την θεσσαλική εταιρεία Ντελόπουλος Τρανς ΙΚΕ σύναψε συμφωνία η αλυσίδα Πέντε ΑΕ (Γαλαξίας) για να εξασφαλίσει τη διανομή των 65 υποκαταστημάτων που διαθέτει βορειότερα της Αθήνας. Η συγκεκριμένη συνεργασία ξεκίνησε ως «έκτακτη», αποτέλεσμα των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στο διανεμητικό κέντρο της Πέντε ΑΕ στην κεντρική Ελλάδα. Ο εμπορικός διευθυντής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Κώστας Μαυροειδής, μιλώντας στο FOODReporter, αναφέρθηκε σε «ανεπανόρθωτη ζημιά». 

Η Ντελόπουλος Τρανς ΙΚΕ, με συνδιαχειριστή τον Ζήση Ντελόπουλο, που είναι και ο άνθρωπος που «έκλεισε» τη συνεργασία, έχει έδρα τη βιομηχανική περιοχή του Βόλου και η Πέντε ΑΕ την επέλεξε επειδή έχει γνώση των απαιτήσεων εφοδιασμού και διανομής στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.  Πλέον, η Ντελόπουλος Τρανς ΙΚΕ πραγματοποιεί τον ιδιόκτητό της στόλο φορτηγών από το διανεμητικό κέντρο της Αθήνας που διαθέτει η Πέντε ΑΕ προς τα 65 καταστήματα. Όπως είναι λογικό, έχουν ανακύψει ζητήματα καθυστερήσεων εφοδιασμού μιας και από το ίδιο κέντρο εφοδιάζονται και τα καταστήματα της Αττικής και Πελοποννήσου. Η αλυσίδα επιλέγει με προτεραιότητα να διανείμει υπό σχετική ομαλότητα τα είδη πρώτης ανάγκης, τα κοντόληκτα και στη συνέχεια, τα ταχέως διακινούμενα.

Το ίδιο πλάνο διανομής και εφοδιασμού επιθυμεί η Πέντε ΑΕ – Εξετάζονται πλάνα για δημιουργία νέου διανεμητικού κέντρου

Για την επόμενη ημέρα, στις προτεραιότητες της Γαλαξίας είναι η δημιουργία νέου διανεμητικού κέντρου, για την κατασκευή του οποίου η εταιρεία εξετάζει όλες τις επιλογές της ακόμα και για τη χρηματοδότηση της επένδυσης, δίχως να αποκλείει ακόμη και την αλλαγή τοποθεσίας. «Είναι σημαντικό για το επιχειρησιακό μας πλάνο να έχουμε διανεμητικό κέντρο αρκετά μακριά από την Αθήνα για να εξυπηρετούμε γρήγορα τα βορειότερα καταστήματα που διαθέτουμε στην Ελλάδα, οπότε ιδανικά θα θέλαμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με αυτόν τον τρόπο», σχολίασε ο κ. Μαυροειδής.  Πάντως, αν και η ζημιά στο μέχρι σήμερα διανεμητικό κέντρο της Γαλαξίας στην κεντρική Ελλάδα είναι ολοσχερής, μόνο 12 καταστήματα της αλυσίδας επιβεβαιώνεται πως έχασαν ημέρες λειτουργίας και ήταν κλειστά το σύνολο των περιοχών της Θεσσαλία που επλήγησαν από την κακοκαιρία, αλλά, σε παρόντα χρόνο, έχουν ανοίξει κανονικά, καθώς είχαν «σημαντικές, όμως μικρές σε έκταση και διαχειρίσιμες ζημιές». Άλλα δύο καταστήματα της αλυσίδας, εκείνα στο Μελισσοχώρι Λάρισας, που είχε και τις μεγαλύτερες ζημιές στο νομό και στη Φαρκαδόνα, με εξίσου σημαντικές ζημιές, έχουν παρουσιάσει εκτεταμένες ζημιές που απαιτούν μεγαλύτερη αποκατάσταση και γι' αυτό παραμένουν ακόμη κλειστά.

Κωνσταντίνος Βορίλας foodreporter