Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους η Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή από την Περιφέρεια Θεσσαλίας συρόμενου σχοινοσιδηρόδρομου (λίφτ), συνολικού μήκους 330 μέτρων στη θέση Κάναλος στον Κίσσαβο.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:« Με τον  Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Λάρισας έχουμε για σοβαρή, δημιουργική, αποτελεσματική συνεργασία. Υπογράψαμε την Προγραμματική Σύμβαση προκειμένου να δημοπρατήσουμε ένα μεγάλο έργο που αλλάζει την εικόνα στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Πρόκειται για την κατασκευή συρόμενου σχοινοσιδηρόδρομου (λίφτ), συνολικού μήκους 330 μέτρων στη θέση Κάναλος στον Κίσσαβο.

Ένα λίφτ που δημιουργεί μια ακόμη πίστα για αρχάριους και για μαθητές που αγαπούν το σκί, δίπλα στη Λάρισα, μέσα στη Θεσσαλία. Δίνουμε μια εναλλακτική πρόταση, καθώς όλα τα χιονοδρομικά δεν έχουν τις ίδιες χρονικές περιόδους χιόνι και αυτό δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά της Θεσσαλίας να έχουν εναλλακτικές πίστες ανάλογα με το ύψος του χιονιού που υπάρχει, είτε στα Χάνια, είτε στο Περτούλι, είτε στη Λίμνη Πλαστήρα, είτε πάνω στον Κίσσαβο.

Είναι ένα έργο που έρχεται να προστεθεί στον δρόμο που κατασκευάσαμε για την ασφαλή  και γρήγορη πρόσβαση  στην περιοχή,  στα έργα ανακαίνισης  που χρηματοδοτήσαμε και τα φωτοβολταΐκά  που τοποθετήθηκαν στο Καταφύγιο. Το έργο αυτό είναι μεγάλο γιατί αφήνει πίσω του μέλλον».

Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, Αντιπρόεδρος Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας: «Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός είναι υπεύθυνος για μια από τις πιο όμορφες μέρες στην πολυετή ιστορία του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας. Η σημερινή υπογραφή είναι η απόδειξη μιας πολυετούς προσπάθειας κατά τη διάρκεια της οποίας ο Κώστας Αγοραστός βρίσκεται στο πλευρό μας και μας βοηθά καθοριστικά. Τον ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα έχει κάνει.

Από τη δική μας πλευρά δεσμευόμαστε να τηρήσουμε στο έπακρον τις συμβατικές μας υποχρεώσεις αλλά και να βοηθήσουμε το μεγάλο έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας το οποίο εκτείνεται σε όλη τη Θεσσαλία και ειδικότερα στον ορεινό όγκο του Κισσάβου. Γνωρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται και δεσμευόμαστε να είμαστε στο πλευρό της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη για την ανάπτυξη αυτού του σημαντικού ορεινού όγκου της Λάρισας».

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (από δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας)