Ανταλλαγή απόψεων και δρομολόγηση διαδικασιών για την δημιουργία δευτεροβάθμιας Ένωσης περιελάμβανε μεταξύ άλλων η πρώτη συνάντηση εργασίας Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας απ’ όλη την Θεσσαλία

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου "η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 23/12/19 στο ισόγειο του Επιμελητηρίου στη Λάρισα, όπου μπήκαν οι βάσεις για την ίδρυση της Δευτεροβάθμιας Ένωσης σε επίπεδο Περιφέρειας. 

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από δεκαοκτώ (18) Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, ενώ άλλες επτά (7) απέστειλαν γραπτό χαιρετισμό, θεωρώντας άπαντες επιβεβλημένο αυτό το βήμα, προκειμένου – πάντα σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου 4430/2016, περί Κοινωνικής Οικονομίας – να ενισχυθεί η δυναμική τους τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο, όσο και ως προς το κοινωνικό αποτύπωμα που οφείλουν από την σύστασή τους να δημιουργούν. 

Μεταξύ των παρόντων ήταν και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας, κ. Ηλίας Κοτσιμπογιώργος, ο οποίος μιλώντας στο σώμα επισήμανε τις αρχές που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και περαιτέρω της υπό ίδρυση Ένωσης, την οποία και χαιρέτισε με ικανοποίηση, ενώ την συζήτηση παρακολούθησε μέσω skype και ο πρόεδρος της αντίστοιχης Ένωσης Αττικής, κ.Θωμάς Σιοπιλίδης, ο οποίος μετέφερε την πολύτιμη εμπειρία του, απαντώντας μάλιστα και σε απορίες των ενδιαφερομένων σχετικά με τις διαστάσεις του εγχειρήματος. 

Συντονιστής αυτής της εποικοδομητικής εκδήλωσης ήταν ο επικεφαλής εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας για την ίδρυση της Ένωσης, λογιστής – φοροτεχνικός, Δημήτριος Κούριας, ο οποίος ανέλαβε και την οργάνωση της επόμενης συνάντησης, στην οποία πρόκειται να συζητηθούν επιμέρους σημεία και να παρθούν αποφάσεις σχετικά με το καταστατικό και τις πρώτες ενέργειες του νέου φορέα, με απώτερο στόχο την συμμετοχή του στο Εθνικό Συμβούλιο Κοινωνικής Οικονομίας.

Λάρισα 27/12/19                                                                                                 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΡΙΑΣ

Επικεφαλής Πρωτοβουλίας"