Η μεγάλη προσέλευση κυρίως από στελέχη του χώρου της υγείας και της μαγειρικής χαρακτήρισε την  ενημερωτική εκδήλωση που έγινε την Τρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας από την Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τις αντίστοιχες δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης της Σουηδίας.

Περισσότερα από 80 άτομα προσήλθαν όπως ανέφερε η περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλία Ολ. Τσιούρβα, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας για να ενημερωθούν για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης στη Σουηδία και τη Δανία και να καταθέσουν τα βιογραφικά τους.

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται αντίστοιχη εκδήλωση στη Λάρισα, ενώ στις 19 Απριλίου θα γίνει αντίστοιχη εκδήλωση στην Αθήνα.

Σήμερα προσήλθαν περισσότερα από 80 άτομα από τη Θεσσαλία, αλλά και τη Θεσσαλονίκη για να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για το ενδιαφέρον που υπάρχει για θέσεις εργασίας στη Σουηδία και τη Δανία. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας η κ. Τσιούρβα παρατηρήθηκε στον τομέα της υγείας (στη Λάρισα βρέθηκαν και στελέχη από νοσοκομείο της Στοκχόλμης), αλλά και στον τομέα της μαγειρικής.

Ενημέρωση πάντως για τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν ανά τις χώρες της Ε.Ε. μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν και μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλία, ο οποίος είναι μέλος του Δικτύου «Εures». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσω της σχετικής εφαρμογής να υποβάλουν το βιογραφικό τους, αλλά και να απευθυνθούν στον εξειδικευμένο υπάλληλο του ΟΑΕΔ του δικτύου «Εures», ενώ επιπροσθέτως μπορούν να αναζητήσουν και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. στελέχη του Δικτύου «Εures» με τους οποίους μπορούν να επικοινωνήσουν και στην ελληνική γλώσσα ζητώντας πληροφορίες.