Κάθε άλλο παρά ανώδυνος ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, ο τοκετός της εκλογής Γιώργου Μπούκη στην προεδρία της Ένωσης Συνεταιριστικών τραπεζών, θεωρούμενη εν πολλοίς ως έκπληξη, λόγω του πολύ μικρού μεγέθους της Καρδιτσιώτικης τράπεζας που εκπροσωπεί.

Μέχρι τώρα το κουμάντο στον συνδικαλιστικό φορέα των συνεταιριστικών τραπεζικών ιδρυμάτων είχαν οι Κρητικοί. Κατά κύριο λόγο η μεγαλύτερη του χώρου, η Παγκρήτια, αλλά και η Χανίων που είναι η δεύτερη σε μέγεθος.

Η Παγκρήτια τράπεζα, μετά την ανάμειξη Σάλλα απέκτησε χαρακτηριστικά εμπορικής τράπεζας και έχει στρέψει αλλού τα ενδιαφέροντα της, ενώ η διοίκηση της Χανίων ενημέρωσε ότι αυτή τη φορά δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία.

Ο δρόμος για τα ηνία της Ένωσης έμοιαζε πλέον ορθάνοιχτος για τον επικεφαλής της τράπεζας Θεσσαλίας Τάσο Λάππα, ο οποίος την τελευταία φορά έχασε την εκλογή στην προεδρία από τους Χανιώτες για μία μόλις ψήφο.

Όμως η τρέχουσα πραγματικότητα, κάποιες φορές, έχει και πίσω όψη. Αίφνης, προ της ψηφοφορίας, εκδήλωσε διάθεση για υποψήφιος πρόεδρος ο Γεώργιος Μπούκης, της Συνεταιριστικής τράπεζας Καρδίτσας, επικαλούμενος εντολή του διοικητικού του συμβουλίου.

Ο Λάππας του ζήτησε να την αποσύρει. “Λόγω μεγέθους της τράπεζας Θεσσαλίας και λόγω παλαιότητας έχω προβάδισμα και πρέπει να το σεβαστείς”, του είπε.

Ο Μπούκης υπαναχώρησε μερικώς, αντιπροτείνοντας να μοιράσουν τη θητεία της προεδρίας σε δύο ίσες χρονικές περιόδους, δηλαδή από δύο έτη ο καθένας.

Ο Τρικαλινός το δέχτηκε, με την προϋπόθεση ότι θα ξεκινήσει αυτός πρώτος. Όχι αντέτεινε ο Καρδιτσιώτης, τα  δύο πρώτα χρόνια εγώ.

Η συνέχεια υπήρξε αδιέξοδη, με τον Μπούκη να δηλώνει ανυποχώρητος, οπότε ο Λάππας απέσυρε το ενδιαφέρον του.

Κάτι παραπάνω ήξερε ο Καρδιτσιώτης, το ίδιο και οι Κρητικοί…

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr