Ταλαιπωρίας συνέχεια  τα βράδια  της Πέμπτης και της Παρασκευής για τους οδηγούς λόγω των εργασιών συντήρησης στις σήραγγες των Τεμπών. Λαρισαίος ξεκίνησε στις 10.00 το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη και έφτασε στη Λάρισα μετά τη 1.00.

"Τέσσερις ώρες με μποτιλιάρισμα σε παραδρόμους και στην κοιλάδα, με ουρές από ΙΧ και νταλίκες και σα να μην έφτανε αυτό, πληρώσαμε και 1,60 ευρώ διόδια στον Πυργετό, με το έτσι θελω της κοινοπραξίας, ενώ κινούμσταν για δεκάδες χιλιόμετρα εκτός εθνικού οδικού δικτύου", μας ανέφερε χαρακτηριστικά..

 Εκείνο όμως που προκαλεί εύλογη απορία πέρα από τη συμπεριφορά της κοινοπραξίας που βασιζόμενη σε νομοθετήματα που ψηφίστηκαν στη Βουλή και τα οποία παραχωρούν στον... παραχωρησιούχο "γη και ύδωρ", δεν είναι μόνο η συμπεριφορά προς τους πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζονται πλέον ως υπήκοοι, ούτε η έλλειψη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης... Αυτό λοιπόν που ξενίζει είναι πως κάθε τρεις και λίγο και ενώ δεν έχουν τρεις μήνες που εγκαινιάστηκαν οι σήραγγες, κλείνουν για εργασίες συντήρησης...

 "Όλα δείχνουν" μας έλεγε ο Λαρισαίος οδηγός, ότι έχουν υπάρξει αστοχίες στην κατασκευή και ότι πολιτεία και κοινοπραξία βιάστηκαν να κάνουν τα εγκαίνια λειτουργίας της" ενώ κάτι ακούγεται ότι οι αστοχίες αφορούν τα ηλεκτρολογικά και τις κάμερες ασφαλείας.

 Υπενθυμίζεται ότι από την κοινοπραξία είναι προγραμματισμένες για φέτος το καλοκαίρι και άλλες  διακοπές στην κυκλοφορία .

 Τέλος παρά τις διαβεβαιώσεις προς τους δημάρχους της περιοχής του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, φαίνεται ότι η δημοπράτηση του αμφίπλευρου κόμβου στον Πυργετό, πάει για μετά το Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, στο Θεσσαλία TV, γεγονός που σημαίνει ότι χάθηκε η καλοκαιρινή σεζόν για τους καταστηματάρχες των παραλίων...

Η κοινοπραξία

 Η εκπρόσωπος τύπου της Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου Ειρήνη Ζαβρίδου εξήγησε στην ΕΡΤ Λάρισας, ότι αυτό συμβαίνει προκειμένου να γίνουν προγραμματισμένες αναβαθμίσεις στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας που λειτουργούν εντός των τούνελ.

«Έχουν προγραμματιστεί 16 τέτοια κλεισίματα των σηράγγων και μέχρι στιγμής έγιναν τα 4. Κάθε εβδομάδα σχεδόν θα κλείνουν για να γίνονται οι αναβαθμίσεις προκειμένου τα συστήματα να πιάσουν το μέγιστο της απόδοσής τους, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που καταγράφονται σε κανονικές συνθήκες κυκλοφορίας. Καταγράφονται δηλαδή δεδομένα από την κίνηση στα τούνελ για ένα διάστημα, όπως ταχύτητα οχημάτων, εκπομπή ρύπων κλπ και στη συνέχεια με βάση αυτά ενημερώνονται τα συστήματα για να γίνουν πιο αποτελεσματικά. Π.χ σε περίπτωση ατυχημάτος εντός των τούνελ να ειδοποιείται μέσα σε 15 δευτερόλεπτα το κέντρο διαχείρισης και να αρχίζει έτσι άμεσα η αντιμετώπιση του συμβάντος» ανέφερε η κα Ζαβρίδου.

Τις ώρες που τα τούνελ είναι κλειστά και η κίνηση γίνεται από την κοιλάδα των Τεμπών οι οδηγοί πληρώνουν κανονικά το αντίτιμο στα διόδια Μακρυχωρίου (Ευαγγελισμός) και Λεπτοκαρυάς, εάν περάσουν απο αυτά, κι ας μην χρησιμοποιήσουν τις σήραγγες.

«Πληρώνουν έτσι κι αλλιώς για την συντήρηση του δρόμου», απαντά η εταιρία...

Θεσσαλία TV