Πενήντα εκατ. ευρώ δωρίζει ο ελληνικός εφοπλισμός για έργα αποκατάστασης σε περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές. Η απόφαση ανακοινώθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη από την πρόεδρο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Μελίνα Τραυλού και τα υπόλοιπα μέλη της ηγεσίας της ΕΕΕ. Η συνάντηση έγινε χθες το απόγευμα στο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Ενωση για την απόφασή της. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, η κυβέρνηση έχει καταρτίσει κατάλογο έργων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το συγκεκριμένο ποσό. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου που ανταποκριθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά σε ένα εθνικό κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας», ανέφερε η Μελίνα Τραυλού, προσθέτοντας πως «η εθνική ευεργεσία αποτελεί στάση ζωής για τους Ελληνες εφοπλιστές».

H Hellenic Energy

Την υλοποίηση προγράμματος δράσεων ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας στη Θεσσαλία ενέκρινε το ΔΣ της Hellenic Energy.

Όπως ανακοινώθηκε, το πρόγραμμα θα συμπεριλάβει έργα που αφορούν σε υποδομές ευρείας χρήσης για την ταχύτερη ανασυγκρότηση των περιοχών, αλλά και σε ενέργειες στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ενόψει της χειμερινής περιόδου. Μια βασική ενέργεια θα είναι και η συνδρομή στην αποκατάσταση βασικών οδικών αξόνων που έχουν υποστεί καταστροφές, ώστε να διασφαλιστεί η απαραίτητη υποδομή για την μετακίνηση των κατοίκων, η ομαλή διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Το συνολικό πρόγραμμα δράσεων θα εξειδικευτεί μετά από συνεργασία με την Πολιτεία, τα συναρμόδια υπουργεία και τις τοπικές Αρχές και φορείς, ώστε να μεγιστοποιηθεί και η αποτελεσματικότητά του. Οι δράσεις θα υλοποιηθούν απ’ ευθείας από την HELLENiQ ENERGY, ενώ κάποιες πρωτοβουλίες θα υλοποιηθούν σε συνεργασία και με άλλα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Z.H. thessaliaeconomy.gr