Παγωμάρα και θλίψη προκάλεσε στον κόσμο της γνωστής αλυσίδας Jumbo των 3.000 εργαζομένων και των 70 καταστημάτων, η είδηση, που έγινε γνωστή αργά τη νύχτα της Κυριακής, ότι ο ένας εκ των τεσσάρων νεκρών στο πρωτοφανές τροχαίο δυστύχημα με την Πόρσε στην Αθηνών Λαμίας, είναι ο βενιαμίν της οικογένειας του ιδιοκτήτη Απόστολου Βακάκη, Γιώργος Βακάκης (φωτογραφία).

Ο Απόστολος Βακάκης έχει άλλα δύο παιδιά, την Χριστίνα και την Σοφία. Η τελευταία, μαζί με τον Γιώργο που σκοτώθηκε χθες βράδυ, έκαναν επιχειρηματικές σπουδές στις ΗΠΑ, μάλιστα ο Γιώργος Βακάκης είχε έρθει στην Ελλάδα από την Αμερική προ ημερών και χθες το απόγευμα πήγαινε για διακοπές στην Αράχωβα παρέα με έναν φίλο του. Η χριστίνα ασχολείται ήδη με την επιχείρηση του πατέρα της. Είναι επιφορτισμένη με τις δημόσιες σχέσεις των Jumbo αλλά και την εποπτεία της ιστοσελίδας των καταστημάτων.

Το δυστύχημα

Το φοβερό τροχαίο συνέβη λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Κυριακής, στο 83ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, κοντά στο Ύπατο Θηβών και  στέρησε τις ζωές σε τέσσερις ανθρώπους, όταν η Πόρσε εξετράπη της πορείας της στον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, έφυγε με το πλάι στον παράδρομο και έπεσε σαν πύραυλος πάνω σε σταθμευμένο όχημα. 

Μέσα στο αυτοκίνητο που ήταν σταματημένο έξω από τουαλέτες στο πάρκινγκ της εθνικής οδού, βρισκόταν μια 33χρονη γυναίκα με το μικρό γιο της ηλικίας τριών ετών, που έχασαν τη ζωή τους ακαριαία. 

Από τη σύγκρουση, το σταθμευμένο honda civic κόπηκε στη μέση. Τα δύο αυτοκίνητα μετατράπηκαν σε μια άμορφη, πύρινη, μάζα.

Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν ότι ο νεκρός οδηγός του αυτοκινήτου απανθρακώθηκε και δεν αναγνωρίζεται καν το φύλο του. Ο δεύτερος νεκρός της Πόρσε εκσφενδονίστηκε έξω από το αυτοκίνητο μετά την πρωτοφανής σφοδρότητας σύγκρουση. Πρόκειται για άνδρα, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες. 

Όπως φαίνεται από το σοκαριστικό βίντεο, ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την πρόσκρουση της Πόρσε πάνω στο honda civic, ο οδηγός του σταθμευμένου αυτοκινήτου βγαίνει τρέχοντας από τις τουαλέτες και αντικρίζει το απάνθρωπο θέαμα της νεκρής γυναίκας και του γιου του. Κρατά το κεφάλι του, ανήμπορος να αντιδράσει, αφού δεν μπορεί να προσφέρει την παραμικρή βοήθεια στα πολυαγαπημένα του πρόσωπα. 

Στις φλόγες βρέθηκε και η Πόρσε που προκάλεσε την ανείπωτη τραγωδία, η οποία κατέληξε τελικά εκτός δρόμου, δίπλα στις εγκαταστάσεις παρακείμενου εργοστασίου. 

*Στις φωτογραφίες κάτω ο Γιώργος Βακάκης, σε ανέμελες στιγμές και ο πατέρας του ιδρυτής της αλυσίδας.

Λ.Ε.