To Facebook συνεχίζει να επενδύει στο video και όπως ανακοίνωσε, ξεκινάει την εμφάνιση διαφημίσεων κατά την αναπαραγωγή ενός video που έχει ανεβάσει κάποιος χρήστης.

Για την ώρα οι διαφημίσεις στα video είναι σε δοκιμαστικό στάδιο και μόνο ορισμένα μέσα στις ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσουν στο υλικό τους.

Από τα έσοδα των διαφημίσεων που θα παίζουν σε κάθε video, το Facebook κρατάει το 45% και το άλλο 55% πηγαίνει στους δημιουργούς, αν φυσικά το video αυτό ακολουθεί τα guidelines που έχει θέσει το Facebook για τα βίντεο που μπορούν να πάρουν διαφημίσεις.

Εκτός όμως από τα βίντεο το Facebook ανακοίνωσε πως όλα τα μέσα στις ΗΠΑ, που έχουν πάνω από 2.000 followers και τουλάχιστον 300 προβολές σε ένα live βίντεo τους θα μπορούν να βάλουν διαφημίσεις κατά τη διάρκεια ενός live video, όπως ακριβώς γίνεται και στην τηλεόραση.

Για να μπορεί ένας publisher να βάλει διαφημίσεις 20 δευτερολέπτων κατά τη διάρκεια ενός live video, θα πρέπει το video να είναι τουλάχιστον 4 λεπτά στον αέρα και να παρακολουθούν τουλάχιστον 300 άτομα.