Νεώτερα για την πολύκροτη υπόθεση διερεύνησης ύπαρξης καρτέλ στο βαμβάκι είχαμε την ευκαιρία να πληροφορηθούμε από την παρουσία στη Βουλή της απερχόμενης προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλικής Θάνου, κατά την συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα».

Αφορμή αποτέλεσε παρέμβαση του βουλευτή Λάρισας Μάξιμου Χαρακόπουλου  ο οποίος, απευθυνόμενος στην κ. Θάνου ανέφερε ότι «πέραν του ζητήματος της ανεξαρτησίας της Αρχής, υπάρχει και εκείνο του ρυθμού και της ταχύτητας της διερεύνησης των υποθέσεων». Τόνισε συγκεκριμένα ότι «χιλιάδες βαμβακοπαραγωγοί περιμένουν την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη λειτουργία ή μη καρτέλ στον χώρο του βάμβακος. Δεν παραβιάζω κάποια εχεμύθεια, υπήρχε στα ΜΜΕ φωτογραφία σας με εκπροσώπους βαμβακοπαραγωγών το προηγούμενο διάστημα, που σας είχαν επισκεφθεί για την υπόθεση αυτή, προσκομίζοντάς σας και τα σχετικά στοιχεία».

Στην απάντησή της η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού απέδωσε την καθυστέρηση στην υποστελέχωση της Αρχής, λέγοντας ότι «έχει ξεκινήσει από τότε η διαδικασία ελέγχου, βέβαια, δεν ήταν δυνατό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να βγει η απόφαση».

Το αντίθετο θα μας εξέπληττε…

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr