“Στενά τα περιθώρια για τους χειρισµούς του Θανάση Βακάλη αναφορικά µε την είσοδο επενδυτή στον Λαρισαϊκό Συνεταιρισµό ΘΕΣγάλα, που ζήτησε την υπαγωγή του σε καθεστώς προστασίας έναντι των πιστωτών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν κάθετη στη διατήρηση του συνεταιριστικού χαρακτήρα του ΘΕΣΓάλα. Κοινώς, δεν θέλουν µε κανέναν τρόπο να εισέλθει µια ανώνυµη εταιρεία στο µετοχολόγιο προσφέροντας ζεστό χρήµα. «∆εν θέλουµε ούτε... υβριδική λύση που θα δηµιουργήσει προηγούµενο, την ώρα µάλιστα που ετοιµάζουµε συνολική παρέµβαση για τους συνεταιρισµούς», έλεγαν πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Κατά τα άλλα, ο κ. Σταύρος Αραχωβίτης δηλώνει ότι το υπουργείο θα βοηθήσει µε κάθε διαθέσιµο τρόπο την επιβίωση του συνεταιρισµού και του δικτύου του.”.

Αυτά γράφει το Πρώτο Θέμα για την συνάντηση της διοίκησης του ΘΕΣγάλα με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα την περασμένη Τετάρτη.

Με άλλα λόγια τους είπαν ότι είναι προτιμότερο, έντιμο και ένδοξο, να πεθάνετε ως συνεταιριστές, παρά να προσπαθήσετε να σώσετε την επιχείρηση με τα λεφτά των ...κακών ιδιωτών επιχειρηματιών.

Κρατισμός αισχίστου είδους, χειρότερος από εκείνον του 70 και του 80. Τουλάχιστον τότε τους έδιναν και λεφτά.

Χ.Ψ. thessaliaeconomy.gr