Με κοσμοσυρροή και έντονο ενδιαφέρον, οι τρικαλινοί συνεχώς επισφραγίζουν τη σχέση με την τεχνολογία. 

Αυτή τη φορά, με το σεμινάριο που πραγματοποίησε ο κολοσσός της Google το Μουσείο Τσιτσάνη, ως εξειδίκευση της δράσης Google Grow Greek Tourism Online. Επρόκειτο για δωρεάν δίωρο εκπαιδευτικό σεμινάριο σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, που απευθυνόταν σε επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού και σε όσους επιδιώκουν να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, ενισχύοντας τη διαδικτυακή τους παρουσία όλον τον χρόνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αίθουσα του Μουσείο είχε γεμίσει από νωρίς, τηρώντας όλοι τους χρόνους διεξαγωγής του σεμιναρίου, που είχε ως τίτλο «Ψηφιακές Δεξιότητες για τουριστικές επιχειρήσεις». 

Και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε αυτήν την πολύ μεγάλη συμμετοχή, τονίζοντας τη σημασία της παρουσίας της Google στα Τρίκαλα, ως εξειδίκευση της δράσης Google Grow Greek Tourism Online, που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2018 από τα Τρίκαλα για όλη τη Θεσσαλία. 

Αναφέρθηκε, επίσης, στο πόσο εντυπωσιακό είναι, η ίδια κοινωνία να προχωρά μπροστά, οι νέοι, οι νέες, οι επαγγελματίες, να ενισχύουν και να διευρύνουν τις δεξιότητές τους, στη βάση των εργαλείων της Google.

Ενίσχυσε, δε, αυτή την άποψη, με την πολύ μεγάλη συμμετοχή σε ένα άλλο σεμινάριο, αγροτικού χαρακτήρα αυτή τη φορά, για τα αρωματικά φυτά, που την ίδια ώρα διεξαγόταν από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το σεμινάριο της Google είχε θεωρητικό και πρακτικό χαρακτήρα. Αφορούσε στο μάρκετινγκ, σε τρόπους βελτίωσης της εικόνας της επιχείρησης στον τομέα του τουρισμού και σε μη τουριστική περίοδο, στη διαμόρφωση ιστοσελίδων, στη χρήση social media και άλλων εργαλείων.

Η πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» της Google πραγματοποιεί τόσο κατ’ ιδίαν συναντήσεις, όσο και ομαδικά σεμινάρια σε ψηφιακές δεξιότητες σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής παρουσίας των επιχειρήσεων του νησιού όλο το χρόνο. 

Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και εντάσσεται στις δράσεις της Εθνικής Συμμαχίας για την Ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και της Εργασίας στην Ελλάδα.