H µοναδική από τις πρωτοβουλίες των Innovation HUB εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης βρίσκεται στα Τρίκαλα, σημειώνει το οικονομικό ένθετο του Πρώτου Θέματος για την θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων GISeMI που ίδρυσε ο Δήμος Τρικκαίων μέσω της θυγατρικής του e-trikala. 

Μάλιστα αποκαλύπτει ότι μεταξύ των οµάδων και των προτάσεων που διακρίθηκαν και θα φιλοξενηθούν στο HUB το επόµενο διάστηµα, τουλάχιστον δύο προέρχονται από την πόλη των Τρικάλων και την ευρύτερη περιοχή, ενώ µια τρίτη θα δοκιµαστεί πειραµατικά σε ένα αγρόκτηµα στην περιοχή των Μετεώρων. 

Σημειώνεται ότι η φιλοξενία των επιχειρήσεων στον Κόµβο Καινοτοµίας & Επιχειρηµατικότητας GiSeMi θα διαρκεί δώδεκα (12) µήνες και θα είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα ως προς την πόλη. Οι εγκατεστηµένες εντός του Κόµβου επιχειρήσεις θα έχουν την υποχρέωση να παρέχουν και να εφαρµόσουν δωρεάν στην πόλη τα προϊόντα-υπηρεσίες τους, τα οποία και θα βελτιώνουν τις καθηµερινές λειτουργίες της ή/και θα ενισχύουν τη βιωσιµότητά της. 

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν και να επιδεικνύουν στους δυνητικούς τους πελάτες τα αποτελέσµατα από την εφαρµογή του προϊόντος ή της υπηρεσίας που έχουν αναπτύξει.

Λ.Ε. thessalieconomy.gr