Με ενίσχυση εσόδων και κερδών άνω του 30% έκλεισε το 2017 για την θεσσαλική μπισκοτοποιία Βιολάντα, γεγονός που ενισχύει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου για φέτος.

Πιο συγκεκριμένα η Βιολάντα, που εδρεύει στα Τρίκαλα, κατέγραψε αύξηση 35% στα έσοδα το 2017, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 12,3 εκατ. ευρώ, ενώ η προ φόρων κερδοφορία ενισχύθηκε κατά 33% σε περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε στη «Ναυτεμπορική» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης, «ο στόχος μας για την τρέχουσα χρονιά προβλέπει περαιτέρω βελτίωση της εικόνας των μεγεθών, με αύξηση 20% των πωλήσεων, οι οποίες μέσω και της συνεισφοράς των νέων προϊόντων -που θα λανσάρουμε εντός του έτους- εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 15 εκατ. ευρώ».

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει φέτος αύξηση των εξαγωγών, οι οποίες σήμερα συμμετέχουν σε ποσοστό 18% επί του συνολικού τζίρου. «Εντός του 2018 θα ενεργοποιηθούν νέες συμφωνίες, οι οποίες θα αποδώσουν τη νέα χρονιά, με τις προβλέψεις μας να αναμένουν σημαντική διεύρυνση της διεθνούς μας δραστηριότητας, η οποία δύναται να αγγίξει το 30% των συνολικών εσόδων, με αντίστοιχη ανάπτυξη και του εγχώριου χαρτοφυλακίου πωλήσεων το 2019» σημειώνει ο κ. Τζιωρτζιώτης. Σε ό,τι αφορά το επενδυτικό πλάνο για το 2018, η εταιρεία θα εστιάσει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της εγχώριας παρουσίας της σε νέα λανσαρίσματα, σε αύξηση των εξαγωγών και έναρξη δημιουργίας μίας ακόμα γραμμής παραγωγής.

Οι επενδύσεις προβλέπουν κεφάλαια ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ το πλάνο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019.