Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα από τις νέες οδικές συνδέσεις που διαμορφώνει η κατασκευή του Ε65, φιλοδοξεί να αξιοποιήσει ο Δήμος Τρικκαίων.

Η νευραλγική θέση της πόλης, ακριβώς στο μέσον της χώρας, η εύκολη πρόσβαση προς βορά και νότο, αλλά και η απρόσκοπτη επικοινωνία με δύο αναπτυσσόμενα λιμάνια όπως είναι αυτά της Ηγουμενίτσας και του Βόλου, μπορούν να αλλάξουν τα επενδυτικά δεδομένα προς όφελος ολόκληρης της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, o Δήμος Τρικκαίων σχεδιάζει τη δημιουργία ενός σύγχρονου βιομηχανικού - βιοτεχνικού πάρκου που θα επιδιώξει να χρηματοδοτήσει και με κεφάλαια του Ταμείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η περιοχή έχει ήδη επιλεγεί και είναι ο πρώην Δήμος Εστιαιώτιδας (Μεγαλοχώρι), ακριβώς λόγω της γειτνίασης με τον Ε65 και των διαθέσιμων εκτάσεων προς αξιοποίηση μέσω εξαγορών και απαλλοτριώσεων.  

Ένα πάρκο φιλοξενίας επιχειρήσεων δεν είναι βέβαια απλή υπόθεση. Απαιτεί  σύγχρονο σχεδιασμό και πραγματικά ελκυστικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις που θα το επιλέξουν.

Αλλιώς θα έχει την τύχη εκείνου της Φαρκαδόνας που βυθίστηκε στο λιμάνι και δεν λειτούργησε ποτέ, ή του υπάρχοντος στην Καρδίτσα που αντί για επιχειρήσεις φιλοξενεί …φωτοβολταϊκά.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr

* H μακέτα είναι από την ΒΙΠΕ Οινοφύτων