Η αυξημένη ζήτηση για την παραγωγή υγειονομικών μασκών λόγω της πανδημίας, προσέλκυσε το ενδιαφέρον και του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, της Chipita, ο οποίος μαζί με του Λαρισαίους Αχιλλέα Νταβέλη (Animus) και Γιάννη Τσερέπα (Lariprast) συμμετέχει στη νεοϊδρυθείσα Larisa face cover Α.Ε..

Η συγκεκριμένη εταιρεία θεμελίωσε ήδη και ανεγείρει, στη βιομηχανική περιοχή της Λάρισας, εργοστάσιο κατασκευής υγειονομικών μασκών όλων των τύπων, ενώ στο ίδιο οικόπεδο θα κατασκευάσει και μονάδα παραγωγής της πρώτης ύλης του προϊόντος (melt blown) το οποίο σήμερα παράγουν τα "Πλαστικά Θράκης".

Οι δύο μονάδες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι το τέλος Αυγούστου. Σύμφωνα με τους εταίρους η επένδυση θα φτάσει τα 10 εκ. ευρώ και σε αυτή θα απασχοληθούν 90 εργαζόμενοι.

Σε ότι αφορά την μέχρι τώρα παραγωγή μασκών η οποία γίνεται στο χώρο της Lariplast, όπως δηλώνει στην εφημερίδα "Ελευθερία" και στον Γιώργο Ρούστα ο βασικός μέτοχος Αχιλλέας Νταβέλης, "μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί στην τοπική αγορά και στο υγειονομικό προσωπικό, 50.000 τεμάχια μασκών στην εργοστασιακή των 0,40 λεπτών". Ο ίδιος αναφέρει ότι το 90% της παραγωγής του νέου εργοστασίου θα κατευθυνθεί σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.

Κ.Τ. thessaliaeconomy.gr