Σε κακό βγήκε η επιλογή εκπροσώπου εταιρίας στον Βόλο να εντοπίσει τράπεζα μέσω της γνωστότερης μηχανής αναζήτησης για να κάνει τις πληρωμές του ηλεκτρονικά, καθώς έπεσε σε απατεώνες και με έκπληξη είδε, ότι αντί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, έκαναν «φτερά» από τον λογαριασμό του 13.500 €! Ο υπάλληλος της εταιρίας θέλοντας να πληρώσει υποχρεώσεις αναζήτησε τράπεζα με την οποία συνεργάζεται μέσω μηχανής αναζήτησης, ωστόσο η σελίδα που άνοιξε δεν ήταν η πραγματική της τράπεζας, αλλά έμοιαζε και τον μετέφερε σε εικονικό περιβάλλον που παρέπεμπε στην τράπεζα.

Στην ιστοσελίδα ο Βολιώτης μπήκε με τη χρήση κωδικών Taxis, του ήρθε μήνυμα για αλλαγή του ορίου μεταφοράς χρημάτων, συμφώνησε, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν από τον λογαριασμό του 13.500 €. Όπως διαπιστώθηκε τα χρήματα κατέληξαν σε λογαριασμό Γερμανικής τράπεζας, που δήλωσαν οι απατεώνες, με αποτέλεσμα ο εκπρόσωπος της εταιρίας να κάνει καταγγελία στην Αστυνομία.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία και ο εισαγγελέας υπηρεσίας παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας, ζητήθηκε η συνδρομή της Ιντερπόλ για να ανοιχθεί ο λογαριασμός στη Γερμανία και να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του κατόχου του. Σε περίπτωση που βρεθεί ο ένοχος θα του ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα...

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από magnesianews.gr)