Παραμένει σε θαλάσσιες περιοχές γύρω από το Βόλο το ro ro πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων, «Passion» με σημαία Μπαχαμών, το οποίο ανήκει σε αμερικανική εταιρία και βρίσκεται στην περιοχή περίπου ένα τρίμηνο, εν αναμονή ναύλου.

Το πλοίο, που είναι κατασκευής του 2011, έχει 159 μ. μήκος και μπορεί να μεταφέρει μέχρι 5.000 αυτοκίνητα, διαχειρίζεται άλλη εταιρία στην Ελλάδα και βρίσκεται εν αναμονή ναύλου, καθώς τα δρομολόγια που κάνει είναι κυρίως η Γαλλία, η Ιαπωνία ή η Κορέα. Ωστόσο, το πλοίο δεν πιάνει στο λιμάνι του Βόλου, αλλά περιοχές έξω από το λιμάνι, ώστε η εταιρία να μην επιβαρυνθεί με επιπλέον έξοδα. Όπως προκύπτει από έλεγχο του Λιμεναρχείου Βόλου, ο πλοίαρχος του πλοίου είναι από τη Ρουμανία και τα 14 μέλη του πληρώματος αλλοδαποί από την Ουκρανία και τις Φιλιππίνες κυρίως.

Η εταιρία διαθέτει 60 τέτοια πλοία σ’ όλο τον κόσμο και η αναμονή του Passion στο λιμάνι του Βόλου, δεν έχει να κάνει με οικονομικές ή άλλες διαφορές, καθώς το πλήρωμα πληρώνεται στην ώρα του, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και απλά βρίσκεται σε αναμονή ναύλου, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να αποπλεύσει στο τέλος του μήνα.

magnesianews.gr