Με μια νέα επένδυση ενίσχυσε την παραγωγή ταχινιού η Λαρισινή Χαλβαδοποιία Όλυμπος Παπαγιάννη. 

Συγκεκριμένα, η επένδυση, που εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό, αφορούσε στην δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής προϊόντων ταχινιού και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις που διατηρεί η επιχείρηση στον Πλατύκαμπο του δήμου Κιλελέρ, στη Λάρισα. Το συνολικό οριστικοποιούμενο και ενισχυόμενο κόστος της επένδυσης ανήλθε στα 2,071 εκατ. ευρώ ενώ το ύψος της ίδιας συμμετοχής διαμορφώθηκε στα 269.402 η οποία καλύφθηκε από νέες εισφορές σε μετρητά. Επιπλέον, το ύψος του μεσομακροπρόθεσμου τραπεζικού δανείου άγγιξε τα 51.406 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο εκτείνεται σε ένα ιδιόκτητο οικόπεδο των 22.000 τ.µ. και έχει επιφάνεια 7.300 τ.µ.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις οικονομικές της επιδόσεις, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσιευμένες καταστάσεις για το 2020, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 28,267 εκατ. ευρώ έναντι 24,361 εκατ. ευρώ που είχε διαμορφωθεί το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας αύξηση 16% ενώ σημαντική άνοδο εμφάνισαν τα κέρδη τα οποία έφτασαν τα 1,489 εκατ. ευρώ έναντι 462.519 ευρώ το 2019. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, το 2021 έκλεισε με θετικό πρόσημο, παραμένοντας στο μονοπάτι της ανάπτυξης.

Οι εξαγωγές της χαλβαδοποιίας πλέον ξεπερνούν το 36% των συνολικών της πωλήσεων µε τους μεγαλύτερους πελάτες να εντοπίζονται στην Αγγλία, στη Γαλλία καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενώ αρκετά από τα προϊόντα της κυκλοφορούν και µε ιδιωτικές ετικέτες.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Ματίνα Χαρκοφτάκη Foodreporter)