"Ζυθοποιία Πηνειού" θα είναι το όνομα της πρώτης μπύρας με έδρα παραγωγής τη Λάρισα. Η τοπική ζυθοποιία, για την οποία είχε γράψει πρώτο το thesssaliaeconomy.gr, ανήκει στους επιχειρηματίες Βασίλη Ζάρκο, Γιώργο Πέτρου και Νίκο Πιτσιούλη γνωστούς στην θεσσαλική αγορά και από τον εκπαιδευτικό οργανισμό "Δήμητρα".

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα:

"Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/2/2018, η γευστική δοκιμή και η παρουσίαση των πρώτων ετικετών της Ζυθοποιίας Πηνειού.  Ο στόχος της δοκιμής ήταν η γευστική βελτίωση των πρώτων ζύθων που θα παράξει η Ζυθοποιία και συγκεκριμένα μιας Pilsener και μιας Belgian Ale. 

Στην ζυθογνωσία συμμετείχαν αρκετοί επαγγελματίες- ιδιοκτήτες καταστημάτων διασκέδασης, διανομείς ποτών, επιστήμονες του Ζύθου, ερασιτέχνες ζυθοποιοί και φίλοι της Μπύρας.  Η Ζυθοποιία Πηνειού, ιδρύθηκε πριν λίγους μήνες και αποτελεί την πρώτη μικροζυθοποία της Λάρισας. 

Έχει σαν στόχο, την παραγωγή και προώθηση φρέσκιας, απαστερείωτης Μπύρας και θα εγκατασταθεί σε ιδιόκτητο σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο ζυθοποιείο που ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες. 

Η κυκλοφορίας της πρώτης μπύρας αναμένεται το Πάσχα,  ενώ στις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται να κυκλοφορήσει και η δεύτερη τύπου Belgian Ale."