Με τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις να πρωτοστατούν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για ρευματοδότηση από τα ΕΛΤΑ κάνει «πρεμιέρα» σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα η νέα δραστηριότητα των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Αθανάσιο Γεωργίου, ήδη από χθες που έγινε και επισήμως η εκκίνηση για την ένταξη των ΕΛΤΑ στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος, πολίτες και επιχειρηματίες έχουν κατακλύσει τις υπηρεσίες στα 100 περίπου καταστήματα σε Θεσσαλία και Στερεά, τόσο τηλεφωνικά ή μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, όσο και με φυσική παρουσία.

Ήδη, η Διεύθυνση έχει ξεκινήσει την καταγραφή του ενδιαφέροντος, προκειμένου αυτό να αποτυπωθεί σε υποβληθείσες αιτήσεις, διαδικασία που θα είναι διαρκής για τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει ενημερωτικές συναντήσεις σε επίπεδο περιφέρειας, τόσο για τους υπαλλήλους, όσο και για τους υποψήφιους πελάτες των ΕΛΤΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι τα ΕΛΤΑ μπήκαν επισήμως χθες, 24 Απριλίου, στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος, με την υπογραφή των πρώτων συμβολαίων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η χρέωση για τους λογαριασμούς ρεύματος για τα νοικοκυριά είναι 0,0860 ευρώ ανά κιλοβατώρα, για κατανάλωση μέχρι 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Για νοικοκυριά με μεγαλύτερη κατανάλωση, η χρέωση είναι 0,0840 ευρώ ανά κιλοβατώρα, η χαμηλότερη της αγοράς.

Η χαμηλότερη τιμή της αγοράς γίνεται ακόμα χαμηλότερη όταν ο καταναλωτής εξοφλεί εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του, οπότε η επιπλέον έκπτωση είναι 10% και οι χρεώσεις διαμορφώνονται σε 0,0774 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,0756 ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. 

Για τους επαγγελματίες καταναλωτές με μικρές εγκαταστάσεις (Γ21 π.χ. γραφεία, μικρά καταστήματα) η χρέωση είναι 0,0910 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Για επαγγελματίες με μεγαλύτερες εγκαταστάσεις (Γ22 π.χ. μεγάλα εμπορικά καταστήματα, βιοτεχνίες) η χρέωση ενέργειας είναι 0,0750 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Επιπλέον, στη συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτών, η χρέωση ισχύος είναι 0,750 ευρώ ανά kW.

Οι τιμές αυτές γίνονται χαμηλότερες κατά 10% για τους συνεπείς καταναλωτές, διαμορφούμενες σε 0,0819 ευρώ ανά κιλοβατώρα (Γ21) και 0,0675 ευρώ ανά κιλοβατώρα (Γ22). 

Μαρία Μίχου

info@thessaliaeconomy.gr