Την βούλησή του για την ολοκλήρωση του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας σηματοδοτεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή του φράγματος στην νότια Πίνδο, του νομού Τρικάλων.

Ο κ. Μητσοτάκης, που είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέπτεται τις ημιτελείς εγκαταστάσεις, θα αναχωρήσει με ελικόπτερο από Αθήνα στις οκτώ το πρωί του Σαββάτου και αναμένεται να φτάσει στη Μεσοχώρα περίπου στις εννέα, συνοδευόμενος από τον Τρικαλινό υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και άλλους συναρμόδιους υπουργούς.

Στην περιοχή θα δει από κοντά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πολύπαθο έργο, θα ενημερωθεί από παράγοντες της ΔΕΗ, και ακολούθως το ελικόπτερο θα αναχωρήσει για τα Τρίκαλα.

Στα Τρίκαλα ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σε σύσκεψη, στις έντεκα, στο Μουσείο Τσιτσάνη, παρουσία φορέων της περιοχής, με βασικά θέματα το φράγμα Μεσοχώρας και τον αυτοκινητόδρομο κεντρικής Ελλάδος Ε 65. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν επίσης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Τρικάλων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίοου αλλά και ο πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ, που κατασκευάζει τον Ε65, Γιώργος Περιστέρης.

Η παρουσία του Περιστέρη ίσως να αποδειχτεί συμβολική και για τη Μεσοχώρα καθώς η ΤΕΡΝΑ είναι από τις ελάχιστες εταιρείες που θα μπορούσαν να αναλάβουν την υλοποίηση του έργου, πιθανώς μέσω ενός διαγωνισμού ΣΔΙΤ, καθώς η ΔΕΗ όπως ήδη έχει ανακοινώσει προτίθεται να εκχωρήσει και υδροηλεκτρικά έργα.

Ο πρωθυπουργός μετά τα Τρίκαλα θα αναχωρήσει οδικώς για την Καρδίτσα και θα επιθεώρηση έργα αποκατάστασης από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον Ιανό. Τελευταίος του σταθμός το εργοτάξιο του Ε 65 στην Ξυνιάδα του Δομοκού, όπου ενώνεται το υπάρχον τμήμα με το νότιο του αυτοκινητοδρόμου.

Έρχεται νέα μελέτη ΜΠΕ

Για το θέμα του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας και ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην απόφαση του ΣτΕ, με την οποία ξεκινά ένας νέος κύκλος ενεργειών γύρω από την ολοκλήρωσή του μίλησε στην Ραδιοφωνική Λέσχη Τρικάλων ο Κώστας Σκρέκας ο οποίος τόνισε τα εξής: 

"Το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας πρέπει να ολοκληρωθεί και αποδοθεί στην κοινωνία, θα βοηθήσει και στην παραγωγή καθαρής ενέργειας αλλά και στην επισκεψιμότητα του νομού μας με τη λίμνη που θα δημιουργηθεί. Υπάρχει μια απόφαση για το φράγμα, και θα τη σεβαστούμε αυτή την τελευταία απόφαση του ΣτΕ.

Έχω ήδη έχω δώσει εντολή στη ΔΕΗ για νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Στη συνέχεια κατατίθεται η μελέτη και παίρνει την απόφαση έγκρισης την οποία εκδίδει ο Υπουργός. Και θα πω ότι θα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής αν θα είμαι εγώ αυτός ο οποίος θα εγκρίνει τη νέα μελέτη.

Η πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού είναι το έργο αυτό της Μεσοχώρας να παραδοθεί σε λειτουργία στους πολίτες των Τρικάλων".

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr