Περισσότερες από 1.000 οικογένειες σε Τύρναβο και Αμπελώνα χρησιμοποιούν σήμερα φυσικό αέριο (από δεξαμενή), ενώ τροφοδοτήθηκαν επιπλέον 12 σχολικές μονάδες- δημοτικά κτίρια.

Στον βιομηχανικό τομέα μεγάλοι καταναλωτές όπως ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου και μονάδες τροφίμων, πρόκειται να ενταχθούν στο δίκτυο διανομής και προγραμματίζεται η τροφοδοσία τους έως τον Φεβρουάριο του 2022.

Στην περιοχή, σύμφωνα το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ πρόκειται να κατασκευαστούν 16 χλμ. δικτύου χαμηλής πίεσης και 11,5 χαλύβδινου δικτύου, από τη Λάρισα μέχρι τον Τύρναβο, έτσι ώστε η διείσδυση του φυσικού αερίου να ξεπεράσει το 50% του πληθυσμού μέχρι το 2025, αφού αναμένεται να συνδεθούν άλλες 1.500 οικογένειες στο διάστημα αυτό.

Μετά τη συνάντηση που είχαν πρόσφατα ο δήμαρχος Τυρνάβου Ιωάννης Κόκουρας με τον γενικό διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδα Μπακούρα, ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος προχώρησε στις συνδέσεις των 13 Δημοτικών Κτιρίων και ενημέρωσε ότι τα εναπομείναντα κτίρια πρόκειται να τροφοδοτηθούν έως τον Μάρτιο του 2022. Εντός των επόμενων ημερών θα υπογραφεί επίσης η σύμβαση σύνδεσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Τυρνάβου, ενώ «θα υπάρξει συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ ώστε κατά την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας να γίνουν συντονισμένες ενέργειες για την υλοποίηση των επεκτάσεων και των συνδέσεων οικιακών και εμπορικών καταναλωτών, προκειμένου να μην προκύψουν ζητήματα μετά την ολοκλήρωση του έργου».

Ο κ. Μπακούρας συμπλήρωσε «μολονότι είναι μια περίοδος υψηλού ενεργειακού κόστους λόγω της παγκόσμιας κρίσης, οι Θεσσαλοί έχουν αγκαλιάσει και εμπιστευθεί το φυσικό αέριο.

Στα 20 χρόνια διαδρομής του φυσικού αερίου, υπήρξε μεγάλη εξοικονόμηση για τα νοικοκυριά, τους εμπορικούς και τους βιομηχανικούς καταναλωτές. Αναμένεται αποκλιμάκωση των τιμών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, όμως μέχρι τότε, οι οικιακοί καταναλωτές θα αντιμετωπίσουν έναν δύσκολο χειμώνα.

Ωστόσο, το φυσικό αέριο παραμένει ανταγωνιστικό σε σχέση με τα άλλα καύσιμα και σύμφωνα με τα μέτρα που εξήγγειλε η Πολιτεία, οι καταναλωτές αναμένεται να βοηθηθούν  μέσω του επιδόματος θέρμανσης».

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr