Οκτώ εταιρείες, από τις μεγαλύτερες στον κατασκευαστικό τομέα, κατέθεσαν προσφορές στον διαγωνισμό της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για το φωτοβολταϊκό πάρκο της Μεγαλόπολης ισχύος 50 MW. Μεταξύ αυτών και δύο που διαθέτουν εργοτάξια στη Θεσσαλία, όπως είναι η ΜΕΤΚΑ στο Βόλο και η Ιντρακάτ στη Λάρισα. Οι άλλες έξι είναι: «Ακτωρ», ΤΕΡΝΑ, Αvax, Voltalia Greese, Dongfang Electric International Corporation (duanj) και Sunel & Shanghai Electric (Sunel shanghai).

To φωτοβολταϊκό πάρκο της Μεγαλόπολης, που θα εγκατασταθεί σε έκταση των ορυχείων, θα ανοίξει το target model με διμερή συμβόλαια (PPAs). Το έργο δηλαδή δεν θα πάρει μέρος στους διαγωνισμούς της ΡΑΕ για να λειτουργήσει με εγγυημένη τιμή, αλλά θα λειτουργήσει με όρους αγοράς.

H ΔΕΗ ΑΠΕ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει άνω των 200 MW εγκατεστημένης ισχύος, ενώ αναμένεται να ξεπεράσει τα 250 MW εντός του πρώτου εξαμήνου του επόμενου έτους. Ο μεσοπρόθεσμος στόχος, για 600 MW σε δύο χρόνια από σήμερα, παραμένει, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ο στρατηγικός σχεδιασμός της εταιρείας προβλέπει την ανάπτυξη έργων άνω του 1,5 GW στα επόμενα 4 χρόνια.

thessaliaeconomy.gr