Tην παρουσία της στο εξωτερικό ενισχύει η Coffee Berry, η οποία έχει δραστηριοποιείται στην Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και την Κύπρο και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σχεδιάζει να επεκταθεί σε δύο νέες αγορές.

Η γνωστή αλυσίδα Καφέ που εδρεύει στον Άλιμο Αττικής και μετράει μόλις πέντε χρόνια ζωής, αριθμεί σήμερα 205 καστήματα εκ των οποίων δυο βρίσκονται στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα σε Βόλο και Τρίκαλα.

Το ενδιαφέρον της Διοίκησης εστιάζεται σε Αμερική και Αγγλία, αγορές στις οποίες εντοπίζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, καθώς το concept της Coffee Berry, σύμφωνα με έρευνες της εταιρίας, θα τύχει μεγάλης αποδοχής των καταναλωτών.

Όπως αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος, η είσοδος της Coffee Berry σε Αμερική και Αγγλία θα πραγματοποιηθεί με προσεκτικό σχεδιασμό και εφόσον βρεθούν οι κατάλληλοι συνεργάτες, οι οποίοι θα έχουν τη δύναμη και τη γνώση να αναπτύξουν την αλυσίδα στις εν λόγω αγορές με τρόπο που να ταιριάζει στην φιλοσοφία της Coffee Berry. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι αγορές όπως η Αμερική και η Αγγλία χρειάζονται πολλαπλάσια στήριξη συγκριτικά με άλλες και γι' αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να συναφθεί συνεργασία με έναν νέο παίκτη της αγοράς, ο οποίος να έχει γνώση από την αγορά εστίασης των εν λόγω χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι η αλυσίδα street café επεκτείνεται αυτήν την περίοδο στην Μέση Ανατολή, υπογράφοντας συμφωνία με στρατηγικό συνεργάτη για την ανάπτυξη του δικτύου της στην Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο της επέκτασης που επιχειρεί στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη λειτουργία 4 καταστημάτων εντός του πρώτου έτους, ενώ σε βάθος πενταετίας, το δίκτυο της Coffee Berry θα αριθμεί 22 καταστήματα στη χώρα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, μέχρι στιγμής, η Coffee Berry, επικεφαλής της οποίας είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος, Χάρης Γρυπάρης, λειτουργεί 205 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο, ενώ συνεχώς προστίθενται όλο και περισσότερα νέα καταστήματα στο δίκτυό της. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αλυσίδα, που άνοιξε πρόσφατα στην Ελλάδα 15 καταστήματα, σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Δράμα, Πύργο Ηλείας και Ρόδο, στοχεύει σε επέκταση του δικτύου σε ακόμα περισσότερες μεγάλες πόλεις, εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, μέχρι το τέλος του 2022, η Coffee Berry υπολογίζει ότι θα ξεπεράσει τα 235 καταστήματα στις αγορές όπου δραστηριοποιείται, ενώ και η προσθήκη της Σαουδικής Αραβίας θα ενισχύσει σημαντικά το δίκτυο.

Την ανάπτυξη του δικτύου της Coffee Berry, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει αναλάβει η εταιρία συμβούλων The Way, η οποία, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το FnB Daily, διαπραγματεύεται το δεύτερο σημείο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, το οποίο πιθανότητα να ανοίξει τον Οκτώβριο. Παράλληλα η εταιρία δημιουργεί περίπου τέσσερα νέα καταστήματα κάθε μήνα σε όλη την Ελλάδα συνεχίζοντας την δυναμική της ανάπτυξη.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Στέλλα Αυγουστάκη FnB Daily)