Εντός και εκτός συνόρων επεκτείνεται η Mikel Coffee, όπως αναφέρει στο FnB Daily o Chief Marketing Officer της αλυσίδας, Στέλιος Παπακώστας. Ειδικότερα, η θεσσαλική αλυσίδα που ξεκίνησε το 2008 από την Λάρισα και πλέον διαθέτει ένα δίκτυο που αριθμεί περίπου 350 καταστήματα και στις πέντε ηπείρους, σχεδιάζει να προσθέσει νέα σημεία και να ενισχύσει την παρουσία της στην εγχώρια αλλά και διεθνή αγορά καφεστίασης.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτυχθεί περαιτέρω στην Αττική, αγορά η οποία παρουσιάζει για τη Διοίκηση της αλυσίδας μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. “Στην Αττική έχουμε μόλις 80 καταστήματα και θεωρούμε ότι υπάρχει χώρος για περισσότερα”, εξηγεί ο κ. Παπακώστας.

Το 2015 η Mikel ίδρυσε την θυγατρική Mikel Coffee Company LTD με έδρα το Λονδίνο, με σκοπό τη διεθνή ανάπτυξή της και έναν χρόνο αργότερα, άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Την προηγούμενη χρονιά προστέθηκαν 60 καταστήματα στο δίκτυό της, ενώ η αλυσίδα προχώρησε σε new entries με καταστήματα σε Ομάν, Κουβέιτ και Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακώστα μέχρι το τέλος του έτους θα προστεθεί στο δίκτυο η Γερμανία, από την οποία θα οδηγηθεί και η ανάπτυξη που επιδιώκει η Mikel στην Ευρώπη. Επιπλέον εστιάζει και στην ενδυνάμωση της παρουσίας της στην Μέση Ανατολή, αγορά στην οποία επεκτάθηκε με νέα σημεία σε Ιράκ, Ιορδανία και Κατάρ. Σημειώνεται ότι πρόσφατα άνοιξε και το κατάστημα στην Ντόχα που φέρει την ονομασία Pearl.

Συνολικά η παρουσία του Mikel στο εξωτερικό συναντάται στις χώρες: Κύπρος, Αμερική, Βρετανία, Αίγυπτος, Καναδάς, Αυστραλία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ντουμπάϊ, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Στέλλα Αυγουστάκη FnB Daily)