Η καταστροφική επίδραση της πανδημίας στην εστίαση έπληξε και τον βιομηχανικό κλάδο των κρεάτων που με το κλείσιμο των εστιατορίων και του ho.re.ca. του απέμειναν, ως σωσίβια σωτηρίας, μόνο το ντελίβερι και η οικιακή κατανάλωση.

Στην κατηγορία των βιομηχανιών του είδους ανήκει και η Λαρισινή Παπαγεωργίου Food Service που παρασκευάζει γύρο, μπιφτέκι, σουβλάκι και ειδικεύεται στον τεμαχισμό, την μεταποίηση και πώληση κρεατικών, η οποία είδε τον τζίρο της να μειώνεται σε ποσοστό περίπου 20% για το 2020.

Αυτό αναφέρουν πηγές της εταιρείας μιλώντας στο Foodreporter, αποδίδοντας την πτώση στις συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία. Να σημειωθεί ότι ο τζίρος της εταιρείας το 2019 ήταν 48,9 εκ. ευρώ (κέρδη προ φόρων 1,1 εκ.), ενώ το το 2018 κυμάνθηκε στα 43,6 εκ. ευρώ (κέρδη προ φόρων 1,6 εκ. ). 

Οι ετικέτες με τις οποίες κινείται στην αγορά είναι η Foodmen, υπό την οποία παράγονται πίτες αλλά και προτηγανισμένες πατάτες. Επίσης διαθέτει την ετικέτα Farma abelon, υπό την οποία παράγεται φέτα σε μερίδες, η ετικέτα evaResto με κωδικούς σε σαλάτες, έλαια, κονσέρβες μανιταριών και σάλτσες ντομάτας καθώς και η ετικέτα Laryssa, η οποία περιλαμβάνει τον γύρο.

Η εταιρεία υλοποίησε πρόσφατα επένδυση η οποία αφορά στη δημιουργία νέων βιομηχανικών εγκαταστάσεων και εξοπλισμό, με τον συνολικό του προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 4,65 εκατ. ευρώ. 

Σημειώνεται ότι η εταιρεία στο τέλος του 2019 προέβη στην απορρόφηση της συνδεδεμένης εταιρείας PFS Logistics Υπηρεσίες Διανομής.

Η συγκεκριμένη κίνηση είχε στόχο την εξοικονόμηση πόρων και την επίτευξη οικονομιών κλίμακας. Η Παπαγεωργίου Food Service διαθέτει ιδιόκτητο δίκτυο διανομής που αποτελείται από φορτηγά – ψυγεία μέσω του οποίου εξυπηρετεί τους πελάτες της.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr