Νέα …μόδα στη σήμανση των επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν λανσάρει η ΑΑΔΕ. Σε λουκέτο που μπήκε για φορολογικές παραβάσεις, κατόπιν ελέγχου, σε κατάστημα της γνωστής αλυσίδας εστίασης Today Delicious στην οδό Βόλου (γωνία με Ηρώων Πολυτεχνείου) στη Λάρισα, και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, η πινακίδα με την αναγγελία της ποινής στην πόρτα του καταστήματος έχει πλάτος …δύο μέτρα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του thessaliaeconomy.gr (κάτω).

H Aρχή Δημοσίων Εσόδων ακολουθεί πλέον για τους παραβάτες την μέθοδο της δημόσιας «διαπόμπευσης» την οποία συναντάμε κατά κόρον στις ΗΠΑ, όπου μάλιστα αρκετοί πελάτες αποφεύγουν να επισκέπτονται μια επιχείρηση που έχει υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις όταν της  αφαιρεθεί το λουκέτο.

Αυτά βέβαια στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου όλα είναι διαφορετικά. Δυστυχώς στη χώρα μας το κράτος αποδεικνύεται «φορομπήχτης» και ενίοτε πιο αναξιόπιστο από τον φοροφυγά - πολίτη, οπότε μένει να δούμε αν η συνταγή της «διαπόμπευσης» θα φέρει αποτέλεσμα.

Ποια είναι η αλυσίδα Today Group 

Ο Όμιλος Today Group είναι ελληνικός Όμιλο Εταιρειών από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος δραστηριοποιείται στην αγορά των καταστημάτων ταχείας εστίασης, καφέ και μικρής λιανικής τα τελευταία 13 χρόνια.

Διαθέτει 75 καταστήματα σε 14 πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Σίνδος, Περαία - Ν. Επιβάτες, Λαγκαδάς, Θέρμη, Λάρισα, Κοζάνη, Κατερίνη, Σέρρες, Κομοτηνή, Ν. Μουδανιά, Ν. Καλλικράτεια, Καλλιθέα Χαλκιδικής, Ρόδος)  με 800 εργαζόμενους.

Σήμερα έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται 3 διακριτά σήματα (brands), τα οποία και λειτουργούν κάτω από την κοινή ομπρέλα "Today" του Ομίλου:

Τα Today Stores στην κατηγορία της μικρής λιανικής, τα Todaylicious στην κατηγορία της εστίασης και του καφέ και τα Today's Delicious Stores, το συνδυαστικό concept εστίασης, καφέ και μικρής λιανικής. 

Όλα είναι καταστήματα που λειτουργούν 24 ώρες / 7 ημέρες την εβδομάδα σταθερά, στο σύνολο του δικτύου, εξυπηρετώντας καθημερινά, σύμφωνα με την εταιρεία, πάνω από 100.000 επισκέπτες.

Κώστας Τόλης

*H πρώτη κατά σειρά φωτογραφία είναι από άλλο κατάστημα της αλυσίδας