Η πανδημία γεννάει ιδέες και αλλάζει προτεραιότητες. Ένα νέο μοντέλο σύμπραξης δοκιμάζει η εστίαση στη Λάρισα. Γνωστές αλυσίδες Καφέ εγκαινιάζουν συνεργασίες με τοπικούς φούρνους, στις οποίες μάλιστα προχωρούν σε συστέγαση των υπηρεσιών τους.

Την αρχή έκανε πριν λίγο καιρό η Bruno Coffee Stores, του Κώστα Αναστασίου, συμπράττοντας με το γωνιακό αρτοποιείο Μόσιος (Παπαναστασίου και Παπακυριαζή).

Ακολούθησαν χθες τα Mikel, του Λευτέρη Κυριακάκη, με ένα από τα παλαιότερα καταστήματα της αλυσίδας, στη γωνία Παπαναστασίου και Κουμουνδούρου, να κλείνει και να μεταφέρεται στην απέναντι γωνία εντός του γνωστού αρτοποιείου της “Βάσως”.

Ήδη το κατάστημα φέρει πλέον και τις δύο επιγραφές.

Το νέο μοντέλο σύμπραξης μειώνει τα κόστη λειτουργίας και ευελπιστεί να αυξήσει τα έσοδα και των δύο επιχειρήσεων, καθώς ο πελάτης που επιθυμεί να αγοράσει αρτοσκευάσματα ενδεχομένως να χρειάζεται και καφέ, αλλά και το αντίστροφο.

Kάτι ανάλογο, με καφέ αλλά και προϊόντα πέραν της ζαχαροπλαστικής και των αρτοσκευασμάτων, βλέπουμε ήδη και στην Breand factory που άνοιξε κατάστημα και στη Λάρισα (Φαρσάλων), σημειωτέο, αλυσίδα όχι και τόσο άσχετη με τα "Αττικά Αρτοποιεία" που πρόσφατα έκλεισαν το εμβληματικό μαγαζί που διατηρούσαν στην πλατεία της Λάρισας.

Το κατάστημα που άφησε η Mikel στην Παπαναστασίου, ανακαινίζεται και θα στεγάσει άλλο Καφέ …

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr