Κίνηση εισόδου στη λιανική και στο οργανωμένο λιανεμπόριο με την σειρά προϊόντων Veneti Family με προϊόντα βιοτεχνικής παραγωγής υλοποιεί η εταιρεία Βενέτη, όπως ανέφερε σχετικά ο επικεφαλής της επιχείρησης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

Ταυτόχρονα η εταιρεία μπαίνοντας σφήνα σε μία αγορά που άνοιξε η alfa pastry εντός του 2020 με το λανσάρισμα των παραδοσιακών γλυκών θα παρουσιάσει στο λιανεμπόριο παραδοσιακά προϊόντα όπως το πολίτικο γαλακτομπούρεκο, ο γιαννιώτικος μπακλαβάς, το σμυρνέικο γαλακτομπούρεκο με καταΐφι και ο πολίτικος μπακλαβάς.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υποκατηγορία στα σούπερ μάρκετ κατά την περίοδο του εννεαμήνου του 2020 κατέγραψε μερίδιο 2,2%, όπως καταγράφηκε από την εταιρεία μετρήσεων IRI, ενώ πρόκειται για μία κατηγορία με ευρύ πεδίο ανάπτυξης. Σημειώνεται επίσης ότι η αξία των γλυκών μέχρι στιγμής κινείται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ (από τα οποία τα 1,8 εκατ. περίπου αντιστοιχούν στην alfa και τα υπόλοιπα στη Ροδούλα), ενώ οι ζύμες συνολικά στην Ελλάδα σε περίπου 80 εκατ. ευρώ.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα θα διατίθενται τόσο σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ όσο και σε καταστήματα της αλυσίδας Βενέτη, ενώ η τοποθέτησή τους στην αγορά αναμένεται να υλοποιηθεί τον Μάρτιο. Είναι τα πρώτα προϊόντα που προορίζονται για το ράφι του σούπερ μάρκετ και προσφέρουν στον καταναλωτή την δυνατότητα να αποκτήσει το προϊόν της αρεσκείας του σε τιμή κατά 20-40% χαμηλότερη σε σύγκριση με ένα σημείο εστίασης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Βενέτη. Στο πλαίσιο σχεδιασμού της αλυσίδας θα ακολουθήσουν προϊόντα κατάψυξης, καθώς και προϊόντα HoReCa καθώς αλλά και φρέσκα προϊόντα ψυγείου.

Τα γαλακτοπωλεία Cremeria Veneti

Στον σχεδιασμό της αλυσίδας αρτοποιείων και εστίασης είναι η δημιουργία της Cremeria Veneti, που θα έχουν τη μορφή μπουτίκ γαλακτοπωλείου με παραδοσιακές γεύσεις με πρώτη ύλη το γάλα. Το συγκεκριμένο εγχείρημα θα συνδυάζει γαλακτοπωλείο, παγωτατζίδικο, ζαχαροπλαστείο. Επιπλέον ο καταναλωτής θα έχει την δυνατότητα να παραγγέλνει το προϊόν που επιθυμεί και να το προμηθεύεται φρέσκο από το κατάστημα. Το πρώτο σημείο της Cremeria Veneti θα βρίσκεται στην Κηφισιά επί της λεωφόρου Τατοϊου 110 και έως το τέλος του έτους προβλέπεται να λειτουργήσουν συνολικά 10 καταστήματα. 

Γιώργος Λαμπίρης